Partners Financial Services
Ikona žárovky

Tyto stránky navštíví měsíčně 1 000 000 lidí. Chcete inzerci na míru? Napište nám!

Nadace BLÍŽKSOBĚ, Praha, IČO: 05539773 - Obchodní rejstřík

Tento výpis z obchodního rejstříku obsahuje údaje o společnosti Nadace BLÍŽKSOBĚ. Údaje byly staženy 12. 8. 2023 z datové služby justice.cz
dle IČO 05539773. Z důvodu ochrany osobních údajů nejsou na stránce data narození a úplné adresy fyzických osob. Kompletní výpis včetně dat narození a adres lze zobrazit po zadání IČO 05539773 na originální stránce obchodního rejstříku justice.cz.

Výpis z obchodního rejstříku

Aktuální rejstřík
Úplný rejstřík
RES
Datum vzniku a zápisu
4. 11. 2016
Název
Nadace BLÍŽKSOBĚ
zapsáno 4. 11. 2016
Firmy na stejné adrese
Sídlo Kraj: Hlavní město Praha
Okres: Hlavní město Praha
Obec: Praha
Část obce: Nusle
Ulice: Na strži
Adresní místo: Na strži 1702/65
IČO
05539773
zapsáno 4. 11. 2016
Právní forma
Nadace
zapsáno 4. 11. 2016
Spisová značka
N 1426/MSPH Městský soud v Praze
zapsáno 4. 11. 2016
Účel nadace
Účel nadace je veřejně prospěšný. Konání nadace bude reflektovat stav a potřeby dnešní české společnosti, avšak zasazených do kontextu rodiny evropských národů, jejichž intenzivní a umně zorchestrovanou spolupráci, považují zakladatelé za vitální předpoklad pro naplnění poslání nadace. Účelem nadace je vytvoření finančních, materiálních a organizačních podmínek pro projekty, organizace a aktivity jednotlivců, kteří svým působením přispívají a podporují rozvoj morálních a duchovních hodnot, naši společnost propojují a vedou k vyšší kvalitě spolupráce a angažovanosti a tím podněcují k uvědomění vrozené podmíněnosti a v konečném důsledku k respektu, přátelství a růstu obecného blahobytu. K naplnění tohoto účelu nadace uskutečňuje zejména činnost směřující ke třem zájmovým oblastem: a)podpora občanské společnosti organizující se, ať už nahodile či systematicky, v nejrůznějších útvarech. Specifické kvality a kompetence, jenž jsou produktem státem neorganizovaných občanských iniciativ, jsou nezastupitelnými komponenty v soustrojí moderní funkční společnosti. Ze své podstaty jedině ty dokáží zachytit množství jinak neuchopených problémů a příležitostí něčeho tak mnohotvárného, dynamického a fluidního jako je společenství velkého počtu rozmanitých individualit. Rádi bychom přispívali k realizaci řešení identifikovaných výzev prostřednictvím podpory dobře zformulovaných a profesionálně řízených projektů. b)zvyšování šancí znevýhodněných skupin a jednotlivců na plnohodnotný život, kteří však již vlastní aktivitou projevili zájem současný stav změnit. Naše podpora si bere za cíl aktivity těchto jednotlivců zesílit a napomoci tak k jejich plné realizaci a současně zvýšit jejich přínos pro celek. c)ochrana a rozvoj kulturního dědictví. Prostředí, ve kterém žijeme, je výslednicí vědění, vůle a úsilí nespočtu předchozích generací. Společenství, která systematicky a cílevědomě rozvíjejí aktiva zděděná od svých předků jsou nejúspěšnější v dlouhodobém naplňování potřeb jejich členů. Rádi bychom proto prostředky nadace napomohli k ochraně a utěšenému rozvoji našeho kulturního dědictví, případně k zacelení ran, jež naše země utržila v průběhu dramatických událostí a těžkých období minulého století. V těchto mezích jsou konkrétní činnosti nadace upřesněny ve statutu nadace.
zapsáno 4. 11. 2016 vymazáno 19. 12. 2016
Účel nadace je veřejně prospěšný. Základním půdorysem činnosti nadace jsou zákony, pravidla, zvyky a nejlepší praxe liberálních demokracií západu. Naše konání tak bude reflektovat stav a potřeby dnešní české společnosti, avšak zasazené do kontextu rodiny evropských národů, jejichž intenzivní a umně zorchestrovanou spolupráci považujeme za vitální předpoklad pro naplnění poslání nadace. První ze čtyř zájmových oblastí nadace je Občanská společnost organizující se, ať už nahodile či systematicky, v nejrůznějších útvarech. Specifické kvality a kompetence, jež jsou produktem státem neorganizovaných občanských iniciativ, jsou nezastupitelnými komponenty v soustrojí moderní funkční společnosti. Ze své podstaty jedině ty dokáží zachytit množství jinak neuchopených problémů a příležitostí, něčeho tak mnohotvárného a dynamického jako je společenství velkého počtu rozmanitých individualit. Rádi bychom přispívali k realizaci řešení identifikovaných výzev prostřednictvím finanční podpory dobře zformulovaných a profesionálně řízených projektů. Druhou oblastí našeho zájmu je zvyšování šancí znevýhodněných skupin a jednotlivců na plnohodnotný život, kteří však již vlastní aktivitou projevili zájem současný stav změnit. Naše finanční podpora si bere za cíl aktivity těchto jednotlivců zesílit a napomoci tak k jejich plné realizaci a současně zvýšit jejich přínos pro celek. Třetí oblastí činnosti nadace je ochrana a rozvoj kulturního dědictví. Prostředí, v kterém žijeme, je výslednicí vědění, vůle a úsilí nespočtu předchozích generací. Společenství, která systematicky a cílevědomě rozvíjejí aktiva zděděná od svých předků, jsou nejúspěšnější v dlouhodobém naplňování potřeb jejich členů. Rádi bychom proto prostředky nadace napomohli k ochraně a utěšenému rozvoji našeho kulturního dědictví, případně k zacelení ran, jež naše země utržila v průběhu dramatických událostí a těžkých období minulého století. Čtvrtou oblastí, kam nadace směřuje svou pozornost, je vzdělávací systém, a to od předškolního po univerzitní stupně. Naše podpora je směřována zejména těm projektům, jež si kladou za cíl implementaci systémových změn ve školství, resp. modernizaci celého vzdělávacího procesu, tak aby lépe reflektoval požadavky současné doby, byl pluralitní, demokratický a prostupný ve všech úrovních vzdělávací soustavy. Zájmem nadace je posilování většího sepětí vzdělávání s reálným světem, učení v souvislostech, podpora kritického myšlení a smysluplného používání digitálních technologií. V těchto mezích jsou konkrétní činnosti nadace upřesněn ve statutu nadace.
zapsáno 19. 12. 2016 vymazáno 12. 4. 2017
Účel nadace je veřejně prospěšný. Základním půdorysem činnosti nadace jsou zákony, pravidla, zvyky a nejlepší praxe liberálních demokracií západu. Naše konání tak bude reflektovat stav a potřeby dnešní české společnosti, avšak zasazené do kontextu rodiny evropských národů, jejichž intenzivní a umně zorchestrovanou spolupráci považujeme za vitální předpoklad pro naplnění poslání nadace. První ze čtyř zájmových oblastí nadace je Občanská společnost organizující se, ať už nahodile či systematicky, v nejrůznějších útvarech. Specifické kvality a kompetence, jež jsou produktem státem neorganizovaných občanských iniciativ, jsou nezastupitelnými komponenty v soustrojí moderní funkční společnosti. Ze své podstaty jedině ty dokáží zachytit množství jinak neuchopených problémů a příležitostí, něčeho tak mnohotvárného a dynamického jako je společenství velkého počtu rozmanitých individualit. Rádi bychom přispívali k realizaci řešení identifikovaných výzev prostřednictvím finanční podpory dobře zformulovaných a profesionálně řízených projektů. Druhou oblastí našeho zájmu je zvyšování šancí znevýhodněných skupin a jednotlivců na plnohodnotný život, kteří však již vlastní aktivitou projevili zájem současný stav změnit. Naše finanční podpora si bere za cíl aktivity těchto jednotlivců zesílit a napomoci tak k jejich plné realizaci a současně zvýšit jejich přínos pro celek. Třetí oblastí činnosti nadace je ochrana a rozvoj kulturního dědictví. Prostředí, v kterém žijeme, je výslednicí vědění, vůle a úsilí nespočtu předchozích generací. Společenství, která systematicky a cílevědomě rozvíjejí aktiva zděděná od svých předků, jsou nejúspěšnější v dlouhodobém naplňování potřeb jejich členů. Rádi bychom proto prostředky nadace napomohli k ochraně a utěšenému rozvoji našeho kulturního dědictví, případně k zacelení ran, jež naše země utržila v průběhu dramatických událostí a těžkých období minulého století. Čtvrtou oblastí, kam nadace směřuje svou pozornost, je vzdělávání. Naše podpora je směřována zejména těm projektům, jež si kladou za cíl implementaci systémových změn ve školství, resp. modernizaci celého vzdělávacího procesu tak, aby lépe reflektoval požadavky současné doby, byl pluralitní, demokratický a prostupný ve všech úrovních vzdělávací soustavy. Zájmem nadace je posilování většího sepětí vzdělávání s reálným světem, učení v souvislostech, podpora kritického myšlení a smysluplného používání digitálních technologií. Podporujeme také činnosti směřující k podpoře tělesné kultury a tělesného rozvoje. V těchto mezích jsou konkrétní činnosti nadace upřesněn ve statutu nadace.
zapsáno 12. 4. 2017 vymazáno 12. 4. 2017
Účel nadace je veřejně prospěšný. Základním půdorysem činnosti nadace jsou zákony, pravidla, zvyky a nejlepší praxe liberálních demokracií západu. Naše konání tak bude reflektovat stav a potřeby dnešní české společnosti, avšak zasazené do kontextu rodiny evropských národů, jejichž intenzivní a umně zorchestrovanou spolupráci považujeme za vitální předpoklad pro naplnění poslání nadace. První ze čtyř zájmových oblastí nadace je Občanská společnost organizující se, ať už nahodile či systematicky, v nejrůznějších útvarech. Specifické kvality a kompetence, jež jsou produktem státem neorganizovaných občanských iniciativ, jsou nezastupitelnými komponenty v soustrojí moderní funkční společnosti. Ze své podstaty jedině ty dokáží zachytit množství jinak neuchopených problémů a příležitostí, něčeho tak mnohotvárného a dynamického jako je společenství velkého počtu rozmanitých individualit. Rádi bychom přispívali k realizaci řešení identifikovaných výzev prostřednictvím finanční podpory dobře zformulovaných a profesionálně řízených projektů. Druhou oblastí našeho zájmu je zvyšování šancí znevýhodněných skupin a jednotlivců na plnohodnotný život, kteří však již vlastní aktivitou projevili zájem současný stav změnit. Naše finanční podpora si bere za cíl aktivity těchto jednotlivců zesílit a napomoci tak k jejich plné realizaci a současně zvýšit jejich přínos pro celek. Třetí oblastí činnosti nadace je ochrana a rozvoj kulturního dědictví. Prostředí, v kterém žijeme, je výslednicí vědění, vůle a úsilí nespočtu předchozích generací. Společenství, která systematicky a cílevědomě rozvíjejí aktiva zděděná od svých předků, jsou nejúspěšnější v dlouhodobém naplňování potřeb jejich členů. Rádi bychom proto prostředky nadace napomohli k ochraně a utěšenému rozvoji našeho kulturního dědictví, případně k zacelení ran, jež naše země utržila v průběhu dramatických událostí a těžkých období minulého století. Čtvrtou oblastí, kam nadace směřuje svou pozornost, je vzdělávání. Naše podpora je směřována zejména těm projektům, jež si kladou za cíl implementaci systémových změn ve školství, resp. modernizaci celého vzdělávacího procesu tak, aby lépe reflektoval požadavky současné doby, byl pluralitní, demokratický a prostupný ve všech úrovních vzdělávací soustavy. Zájmem nadace je posilování většího sepětí vzdělávání s reálným světem, učení v souvislostech, podpora kritického myšlení a smysluplného používání digitálních technologií. Podporujeme také činnosti směřující k podpoře tělesné kultury a tělesného rozvoje. V těchto mezích jsou konkrétní činnosti nadace upřesněny ve statutu nadace.
zapsáno 12. 4. 2017
Rizikovost společnosti

Poslední změny a události - Nadace BLÍŽKSOBĚ

1. 6. 2021
Zapsán skutečný majitel Petr Husák, jako přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 6 zákona č. 3. 7/2. 02. 1. sb.
1. 6. 2021
Zapsán skutečný majitel Šimon Petr, jako přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 6 zákona č. 3. 7/2. 02. 1. sb.
1. 6. 2021
Zapsán skutečný majitel Jana Sedláčková, jako přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 6 zákona č. 3. 7/2. 02. 1. sb.
1. 6. 2021
Zapsán skutečný majitel Ing. Jana Martínková, jako přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 6 zákona č. 3. 7/2. 02. 1. sb.
1. 6. 2021
Zapsán skutečný majitel Hana Hradská, jako přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 6 zákona č. 3. 7/2. 02. 1. sb.

Všechny změny a události ve společnosti

Vizualizace obchodních vztahů a vazeb - Nadace BLÍŽKSOBĚ
Více o vizualizacích

Nadace BLÍŽKSOBĚ, IČO: 05539773: vizualizace vztahů osob a společností

Nadace BLÍŽKSOBĚ, IČO: 05539773

Zobrazit vztahy a firmy
Nadační kapitál
500 000 Kč
zapsáno 4. 11. 2016

Správní rada - Nadace BLÍŽKSOBĚ

Předseda správní rady
Martin Vohánka
Podolská, 147 00 Praha - Podolí
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 4. 11. 2016
Člen správní rady
Petr Husák
Na strži, 140 00 Praha - Krč
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 4. 11. 2016 vymazáno 10. 8. 2018
Člen správní rady
Hana Hradská
Podolská, 147 00 Praha - Podolí
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 4. 11. 2016
Člen správní rady
Petr Husák
Janáčkovo nábřeží, 150 00 Praha - Malá Strana
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 10. 8. 2018
Počet členů
3
zapsáno 4. 11. 2016
Způsob jednání
Za nadaci je oprávněn jednat a podepisovat samostatně každý z členů správní rady.
zapsáno 4. 11. 2016

Zakladatel - Nadace BLÍŽKSOBĚ

Zakladatel
Martin Vohánka
Podolská, 147 00 Praha - Podolí
Vklad: 125 000 Kč
Splaceno: 100,00 %
zapsáno 4. 11. 2016
Zakladatel
Petr Husák
Na strži, 140 00 Praha - Krč
Vklad: 125 000 Kč
Splaceno: 100,00 %
zapsáno 4. 11. 2016 vymazáno 10. 8. 2018
Zakladatel
Hana Hradská
Podolská, 147 00 Praha - Podolí
Vklad: 125 000 Kč
Splaceno: 100,00 %
zapsáno 4. 11. 2016
Zakladatel
Šimon Petr
Na strži, 140 00 Praha - Krč
Vklad: 125 000 Kč
Splaceno: 100,00 %
zapsáno 4. 11. 2016 vymazáno 6. 8. 2017
Zakladatel
Šimon Petr
Janáčkovo nábřeží, 150 00 Praha - Malá Strana
Vklad: 125 000 Kč
Splaceno: 100,00 %
zapsáno 6. 8. 2017
Zakladatel
Petr Husák
Janáčkovo nábřeží, 150 00 Praha - Malá Strana
Vklad: 125 000 Kč
Splaceno: 100,00 %
zapsáno 10. 8. 2018

Dozorčí rada - Nadace BLÍŽKSOBĚ

Člen dozorčí rady
Ing. Jana Martínková
Těšínská, 400 03 Ústí nad Labem - Střekov
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 4. 11. 2016
Člen dozorčí rady
Šimon Petr
Na strži, 140 00 Praha - Krč
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 4. 11. 2016 vymazáno 6. 8. 2017
Člen dozorčí rady
Jana Sedláčková
Měšická, 250 64 Měšice - Měšice
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 4. 11. 2016
Člen dozorčí rady
Šimon Petr
Janáčkovo nábřeží, 150 00 Praha - Malá Strana
Den vzniku funkce: 4. 11. 2016
Den vzniku členstvi: 4. 11. 2016
zapsáno 6. 8. 2017
Počet členů
3
zapsáno 4. 11. 2016

Skuteční majitelé - Nadace BLÍŽKSOBĚ

Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 6 zákona č. 37/2021 Sb.
Martin Vohánka
Podolská, 147 00 Praha - Podolí
Automatický průpis: ano
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 4. 11. 2016
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena správní rady.
Pozice zakladatele.
zapsáno 1. 6. 2021
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 6 zákona č. 37/2021 Sb.
Hana Hradská
Podolská, 147 00 Praha - Podolí
Automatický průpis: ano
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 4. 11. 2016
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena správní rady.
Pozice zakladatele.
zapsáno 1. 6. 2021
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 6 zákona č. 37/2021 Sb.
Ing. Jana Martínková
Těšínská, 400 03 Ústí nad Labem - Střekov
Automatický průpis: ano
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 4. 11. 2016
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena dozorčí rady.
zapsáno 1. 6. 2021
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 6 zákona č. 37/2021 Sb.
Jana Sedláčková
Měšická, 250 64 Měšice - Měšice
Automatický průpis: ano
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 4. 11. 2016
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena dozorčí rady.
zapsáno 1. 6. 2021
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 6 zákona č. 37/2021 Sb.
Šimon Petr
Janáčkovo nábřeží, 150 00 Praha - Malá Strana
Automatický průpis: ano
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 6. 8. 2017
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena dozorčí rady.
Pozice zakladatele.
zapsáno 1. 6. 2021
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 6 zákona č. 37/2021 Sb.
Petr Husák
Janáčkovo nábřeží, 150 00 Praha - Malá Strana
Automatický průpis: ano
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 10. 8. 2018
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena správní rady.
Pozice zakladatele.
zapsáno 1. 6. 2021

Hodnocení firmy - Nadace BLÍŽKSOBĚ

0
-
+

Sídlo společnosti na mapě - Nadace BLÍŽKSOBĚ

Sbírka listin

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Filip Turek

Filip Turek

bývalý automobilový závodník, sběratel vozů

37
-
+
Viktor Kožený

Viktor Kožený

mezinárodně stíhaný podnikatel

-1700
-
+
Kamil Bartošek

Kamil Bartošek

bavič, internetový producent, influencer, moderátor a investor

-601
-
+
Jaroslav Kotlár

Jaroslav Kotlár

influencer, rapper, sekuriťák

-85
-
+
Roman Šmucler

Roman Šmucler

stomatolog, televizní moderátor a podnikatel

-1564
-
+
Richard Krajčo

Richard Krajčo

zpěvák

1453
-
+

A tohle už jste četli?

Firmy s podobným IČO

Firmy s podobným názvem