Partners Financial Services
Ikona žárovky

Tyto stránky navštíví měsíčně 1 000 000 lidí. Chcete inzerci na míru? Napište nám!

Hetart z.s., Praha, IČO: 07253460 - Obchodní rejstřík

Tento výpis z obchodního rejstříku obsahuje údaje o společnosti Hetart z.s.. Údaje byly staženy 19. 4. 2024 z datové služby justice.cz
dle IČO 07253460. Z důvodu ochrany osobních údajů nejsou na stránce data narození a úplné adresy fyzických osob. Kompletní výpis včetně dat narození a adres lze zobrazit po zadání IČO 07253460 na originální stránce obchodního rejstříku justice.cz.

Výpis z obchodního rejstříku

Aktuální rejstřík
Úplný rejstřík
RES
Datum vzniku a zápisu
17. 7. 2018
Název
Hetart z.s.
zapsáno 17. 7. 2018
Firmy na stejné adrese
Sídlo Kraj: Hlavní město Praha
Okres: Hlavní město Praha
Obec: Praha
Část obce: Hostivař
Ulice: Budapešťská
Adresní místo: Budapešťská 1491/5
IČO
07253460
zapsáno 17. 7. 2018
Právní forma
Spolek
zapsáno 17. 7. 2018
Spisová značka
L 70565/MSPH Městský soud v Praze
zapsáno 17. 7. 2018
Účel
1)Účelem Spolku, tj. hlavní činností Spolku, je participace na zvyšování vzdělanosti všech generací, zvláště v oblastech majících vliv na rozvoj právního vědomí, morálky, vlastenectví a toleranci, a tím přispívat k dosahování obecného blaha. Především jde o poskytování veřejně prospěšných služeb (činností) společnosti zaměřených na výchovu a vzdělávání, ochranu základních práv a svobod zaručených ústavním pořádkem České republiky a ochrany podstatných konstrukčních prvků právního státu a to zejména lidských práv a základních svobod, práv národnostních a etnických menšin, práv hospodářských, sociálních a kulturních, práv na soudní a jinou ochranu. Spolek navazuje na dobré tradice evropského a českého vědeckého učení a myšlení a v souladu s Ústavou České republiky na nedotknutelné hodnoty lidské důstojnosti a svobody. Spolek je součástí evropských a českých výchovně-vzdělávacích a vědeckých institucí působící za účelem upevnění vlastenectví, zvyšování odborné úrovně, právního vědomí a vzdělávání fyzických a právnických osob, pracovníků státních orgánů a orgánů veřejné správy a zájmové samosprávy. Jde o otevřenou a svobodnou společnost rovnoprávných členů, která přispívá k právní osvětě občanů a právnických osob v oblasti poznatelnosti práva platného v právním prostředí Evropské unie a jejího hospodářského prostoru. Její činností jsou veřejně prospěšné služby pro všechny, kteří o to požádají v souladu s předmětem a cíli tohoto Spolku, a to zejména:
zapsáno 17. 7. 2018
a)výzkum a vývoj v oblasti společenských věd zejména práva a sociologie, vedený v souladu s cíly a předmětem Spolku. Jde o výzkum aplikovaný, případně uskutečňovaný na základě zakázek třetích osob, přičemž svoboda vědeckého bádání a možnost využívání a rozšiřování výsledků duševní tvůrčí činnosti autory zůstávají tímto nedotčeny. Předmětem aplikovaného výzkumu jsou konkrétní právní vztahy, jako zvláštní druh společenských vztahů a právní skutečnosti, se kterými je vznik, změna nebo zánik právních vztah spojen.
zapsáno 17. 7. 2018
b) vědecká a znalecká činnost, realizovaná zejména formou zpracování studií, posudků, analýz a expertíz, odborných vyjádření, rozborů, nebo jejich zprostředkování, podle konkrétních dohodnutých požadavků. Spolek je vědeckou institucí specializující se na právně-vědeckou činnost v jednotlivých odvětvích práva a zapisuje se do seznamu vědeckých ústavů vedených Ministerstvem spravedlnosti České republiky.
zapsáno 17. 7. 2018
c) činnost založena na participaci a spolupráci Spolku s fyzickými a právnickými osobami i zahraničními, školami, profesními organizacemi, státními a nestátními vědeckými a znaleckými institucemi, orgány státní a veřejné správy, soudy a Policií České republiky, veřejnoprávními korporacemi (územními, zájmovými a profesními), jakož i dalšími vhodnými institucemi.
zapsáno 17. 7. 2018
d) realizace odborných, profesních a právních zkoušek opravňujících na výkon funkce insolvenčního správce, znalce, rozhodce a komerčního právníka, podávání návrhů Ministru spravedlnosti České republiky, příslušným úřadům, komorám a institucím na jejich uznání nebo započtení právní praxe právních čekatelů či absolventů zkoušek opravňujících výkon právnického povolání. Spolek je za tímto účelem oprávněn vydat na žádost osoby příslušné osvědčení.
zapsáno 17. 7. 2018
e) výchovná a vzdělávací, vědecké-výzkumná a vývojová a další tvůrčí činnost. Spolek pořádá speciální výuku pro znaleckou činnost, odborné kurzy, školení, konference, semináře, společenské a kulturní akce a jiné vzdělávací programy v různých oblastech práva soukromého a veřejného a článku IV. této Zakládací smlouvy. Spolek zajišťuje organizaci kurzů, školení a jejich materiální zabezpečení, přípravu materiálů a podkladů pro školení, zajišťuje kvalifikované lektory a vlastní lektorskou činnost. Spolek je oprávněn v souladu s příslušnými právními přepisy požádat o akreditaci studijních či vzdělávacích programů Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky či jinou organizaci oprávněnou na akreditaci.
zapsáno 17. 7. 2018
Tato činnost je nasměrována zejména na:
zapsáno 17. 7. 2018
cc) poradenské a zprostředkovatelské služby v oblasti práva, psychologie, sociologie, životného prostředí, filosofie, soudního a sociálního inženýrství.
zapsáno 17. 7. 2018
f) poskytování finanční pomoci, poskytování finanční podpory, poskytování darů, subvencí a dotací na podporu výchovné a vzdělávací, vědecké-výzkumné a vývojové a další tvůrčí činnosti. Spolek v rámci své činnosti zejména finančně podporuje neziskovou činnost jiných subjektů v oblasti výchovné a vzdělávací, vědecké-výzkumné a vývojové a další tvůrčí činnosti, a dále spolek finančně podporuje podnikání malých a středních podniků, podporuje vznikající firmy, zaměřené na inovace, ICT technologie a další technologie ve výrobě, podnikatelské inkubátory, technologie pro efektivnější způsoby výroby energie nebo využívání obnovitelných zdrojů energie, zlepšování podnikatelského prostředí, inovace, ochranu práv průmyslového vlastnictví, atp. .
zapsáno 17. 7. 2018
aa) celoživotní vzdělávání, které zahrnuje všechny formy učení (ať už v prostředí tradičních vzdělávacích institucí v rámci vzdělávacího systému či mimo něj), které jsou chápány jako jediný propojený celek, který dovoluje rozmanité a četné přechody mezi vzděláváním a zaměstnáním a který umožňuje získávat stejné kvalifikace a kompetence různými cestami a kdykoli během života.
zapsáno 17. 7. 2018
bb) globální rozvojové vzdělávání, které je celoživotní vzdělávací proces, informuje o rozdílech a podobnostech mezi životy lidí v rozvojových (tzv. globální jih) a rozvinutých (tzv. globálních sever) zemích. usnadňuje porozumění ekonomickým, sociálním, politickým, environmentálním a kulturním procesům, které ovlivňují životy všech lidí. podporuje osobnostní růst tak, aby člověk byl schopen a ochoten sám aktivně řešit vlastní problémy i se zapojit do řešení problémů společnosti, v níž žije na úrovni regionu, státu, i úrovni mezinárodní. směřuje k přijetí zodpovědnosti za vytváření světa, kde mají všichni lidé možnost žít důstojný život a naplňovat svůj potenciál.
zapsáno 17. 7. 2018
dd) vydavatelská a nakladatelská činnost navazující na celkovou činnost Spolku, která spočívá zejména ve vydávání novin, časopisů, knih a brožur, plakátů, inzertních katalogů, náborových a reklamních materiálů, formulářů a jiných tištěných materiálů.
zapsáno 17. 7. 2018
gg) zastupování fyzických osob především ve věcech ochrany před diskriminací z důvodu pohlaví, rasy, barvy, pleti, jazyka, náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národní nebo etnické menšině, rodu nebo jiného postavení.
zapsáno 17. 7. 2018
ee) zprostředkování a obstaravatelská činnost znalců a jiných osob v oblasti práva, lékařství, stavebnictví a architektuře, strojírenství, hutnictví, energetice, chemii, potravinářství, zemědělství a lesnictví, textilním a oděvním průmyslu a dalších průmyslových odvětvích, jejich školení v oblasti práva, etiky a jiných společenských věd, a za tímto účelem Spolek vede seznam znalců a odborných osob.
zapsáno 17. 7. 2018
ff) činnost probace a mediace, zejména rozvoj jejich standardů v souladu s doporučenými Rady Evropy, rozvoj nových metod prevence kriminality, způsobů řešení konfliktů a řešení následků trestné činnosti, které zohledňují zájmy a potřeby oběti, pachatele, či jejich sociálního prostředí. Realizace projektů přinášející nové efektivní přístupy v této oblasti a dobrovolné organizování a vykonávání dohledu nad obviněným, obžalovaným nebo odsouzeným, kdy prostřednictvím úzké spolupráce s řadou institucí si zvolí individuální přístup a tedy změnou v chování a postojích předchází sociálnímu vyloučení, které vyplývá z rizikového chování těchto osob.
zapsáno 17. 7. 2018
Činnost spolku směřuje k naplnění účelu popsaného v čl. III., co by společného zájmu jeho členů. Tento účel je naplňován zejména prostřednictvím:
zapsáno 17. 7. 2018
a) výzkumu a vzdělávání v oblasti ekonomiky a práva, b) analýzy, komentování a propagace právních instrumentů na podporu a rozvoje vzdělanosti, c) praktické spolupráce s jinými subjekty na národní i mezinárodní úrovni, d) pořádání seminářů, přednášek, konferencí a veřejných akcí směřujících na podporu a rozvoj vzdělávání, e) organizování kampaní a petičních aktivit, f) propagace aktivit spolku a osvěta veřejnosti v oblasti vědy a vzdělávání např. prostřednictvím pořádání benefičních akcí a informování veřejnosti, g) vydávání a distribuce publikací, brožur, letáků a dalších materiálů, h) poradenské a konzultační činnosti, i) účasti na konzultačních a rozhodovacích procesech týkajících se vědy a vzdělávání, j) účasti ve správních i jiných řízeních, ve kterých mohou být dotčeny zájmy, ochrana a podpora tělovýchovy a sportu, k) zapojení dobrovolníků a podpora dobrovolnictví, l) vystupování jako právnická osoba oprávněná hájit zájmy vědy a vzdělávání, m) realizace projektů směřujících na podporu vědy a vzdělávání, n) poskytování finanční podpory.
zapsáno 17. 7. 2018
Název nejvyššího orgánu
Valná hromada
zapsáno 17. 7. 2018
Rizikovost společnosti

Poslední změny a události - Hetart z.s.

18. 2. 2019
Zapsán skutečný majitel Mgr. Ing. Zdeněk Hájek, LL.M., jako skutečný majitel
17. 7. 2018
Zapsán člen statutárního orgánu Mgr. Ing. Zdeněk Hájek, jako jednatel
17. 7. 2018
Počet členů statutárního orgánu: 1
17. 7. 2018
Zapsán způsob jednání: Jednatel spolku rozhoduje ve všech věcech spolku samostatně.
17. 7. 2018
Vznik společnosti Hetart z.s.

Všechny změny a události ve společnosti

Vizualizace obchodních vztahů a vazeb - Hetart z.s.
Více o vizualizacích

Hetart z.s., IČO: 07253460: vizualizace vztahů osob a společností

Hetart z.s., IČO: 07253460

Zobrazit vztahy a firmy

Jednatel - Hetart z.s.

Jednatel
MGR. ING. Zdeněk Hájek
Lannova, 110 00 Praha - Nové Město
Den vzniku funkce: 17. 7. 2018
zapsáno 17. 7. 2018
Počet členů
1
zapsáno 17. 7. 2018
Způsob jednání
Jednatel spolku rozhoduje ve všech věcech spolku samostatně.
zapsáno 17. 7. 2018

Skuteční majitelé - Hetart z.s.

Skutečný majitel
MGR. ING. Zdeněk Hájek, LL.M.
Automatický průpis: ne
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 18. 2. 2019
zapsáno 18. 2. 2019

Hodnocení firmy - Hetart z.s.

0
-
+

Sídlo společnosti na mapě - Hetart z.s.

Sbírka listin

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Tomio Okamura

Tomio Okamura

moravsko-japonský podnikatel

1505
-
+
Václav Tomanec

Václav Tomanec

podnikatel

-4
-
+
Šárka Grossová

Šárka Grossová

manželka bývalého premiéra Stanislava Grosse a podnikatelka

-197
-
+
Ivan Hecko

Ivan Hecko

podnikatel, manžel Evy Perkausové

-171
-
+
Zdeněk Bakala

Zdeněk Bakala

podnikatel a uhlobaron

-1224
-
+
Dara Rolins

Dara Rolins

zpěvačka

-1000
-
+

A tohle už jste četli?

Firmy s podobným IČO

Firmy s podobným názvem