Partners Financial Services

Veřejný rejstřík subjektů – výpis firem a osob z různých rejstříků v ČR

Vyhledávání ve veřejném rejstříku subjektů na Rejstrik.penize.cz vám tak šetří čas i námahu. Můžete snadnou cestou vyhledat jak všechny osoby figurující v dané firmě, tak si naopak vybrat jednu z uvedených osob a jedním kliknutím nahlédnout do všech firem či živností, které se s jejím jménem pojí.


Hledáte IČO firem? Chcete zjistit majitele firmy, její sídlo či další užitečné informace o konkrétních obchodních společnostech či podnikatelích? Tohle a ještě mnohem více nabízí náš veřejný rejstřík subjektů online.

Rejstřík umožňuje vyhledávání v různých veřejných rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružoval. Všechny údaje v tomto rejstříků pochází z veřejně dostupných rejstříků. Kromě základních dat z obchodního rejstříku v něm najdete i údaje z živnostenského registru, z registru ekonomických subjektů, z celostátního registru DPH a z evidence skutečných majitelů.

Velmi příjemnou a praktickou vlastností registru subjektů na Peníze.cz je také funkcionalita, která vám zobrazí sídlo firmy, kterou hledáte, na mapě. V brzké budoucnosti plánujeme rozšíření obchodního rejstříku o grafický modul, který vztahy mezi firmami a osobami přehledně znázorní.

Zajímavé subjekty v rejstříku

Nejnovější subjekty v rejstříku

Společenství vlastníků jednotek Rosice, Lipová 1261 - IČO: 21367671

Lipová 1261, 665 01 Rosice - Rosice
15. 3. 2024

Společenství vlastníků jednotek Pražská 44, Znojmo - IČO: 21357447

Pražská 1743/44, 669 02 Znojmo - Znojmo
15. 3. 2024

Společenství vlastníků jednotek Jílkova 87, Brno - IČO: 29378508

Jílkova 3491/87, 615 00 Brno - Židenice
15. 3. 2024

Platinum Koleso s.r.o. - IČO: 21360456

Příkop 843/4, 602 00 Brno - Zábrdovice
15. 3. 2024

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimo jiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Rozcestník základních odkazů

Často kladené otázky

  • Z právnických osob se do obchodního rejstříku zapisují:

    • obchodní společnosti
    • družstva
    • některé podnikající zahraniční osoby
    • podnikající fyzické osoby, pokud v uplynulých dvou účetních obdobích dosáhli výnosů nebo příjmů (po odečtení DPH) přes 120 milionů korun
    • podnikající fyzické osoby, které o to požádají
    • další osoby, stanoví-li povinnost jejich zápisu zvláštní právní předpis.

    Neplatí tedy, že by se do obchodního rejstříku musely zapsat všechny podnikající osoby nebo všichni s živnostenským oprávněním. Všechny podnikající osoby s živnostenským oprávněním se musí zapsat do živnostenského rejstříku (rejstřík živnostenského podnikání), ale do obchodního rejstříku se zapisovat nemusí.

  • Obchodní rejstřík patří mezi veřejné rejstříky, patří k informačním systémům veřejné správy. Do obchodního rejstříku a napojené Sbírky listin může do nich nahlížet kdokoli a nemusí nikomu říkat proč.

  • V obchodním rejstříku lze vyhledávat několika způsoby. Vyhledávat v obchodním rejstříku na webu ministerstva spravedlnosti můžete k vyhledávání použít

    • název firmy (název subjektu)
    • identifikační číslo firmy (IČO)
    • spisovou značku, pod kterou je firma vedena u rejstříkového soudu

    V našem rejstříku můžete hledat i osoby angažované ve firmě nebo družstvu, případně můžete v obchodním rejstříku vyhledávat i podle sídla společnosti.

  • Podnikající fyzická osoba se sídlem v Česku se musí do obchodního rejstříku zapsat, když dva roky (dvě účetní období) po sobě dosáhne výnosů nebo příjmů po odpočtu DPH přes 120 milionů korun. Zapsat se může, pokud bude chtít, každá podnikající fyzická osoba.

  • U fyzických osob se do obchodního rejstříku zapisuje

    • jméno a příjmení
    • předmět činnosti nebo podnikání,
    • datum narození, rodné číslo, bylo-li jí přiděleno, a adresa místa pobytu, popřípadě také bydliště, liší-li se od adresy místa pobytu,
    • identifikační číslo osoby (IČO)
    • datum provedení zápisu

    U právnických osob záleží na právní formě. Pro všechny právnické osoby platí, že se zapisuje:

    • název právnické osoby
    • sídlo právnické osoby
    • právní forma
    • statutární orgán právnické osoby s uvedením způsobu, jak za právnickou osobu jedná
    • datum vzniku právnické osoby
    • IČO
    • den provedení zápisu do obchodního rejstříku

    V závislosti na právní formě právnické osoby se pak zapisují informace jako kontrolní orgán, prokurista, výše základního kapitálu u společnosti s ručením omezeným nebo akciové společnosti, výše vkladů každého společníka a rozsah splacení vkladu, jméno a sídlo společníků a výše jejich podílu u společností s ručením omezeným, informace o společenské smlouvě, status veřejné prospěšnosti, informace o komanditistech a komplementářích komanditní společnosti, rozsah splacení základního kapitálu u akciových společností, údaje o typu družstva u družstev, u státních podniků informace o tom, kdo zastupuje zakladatele, určený majetek a výše kmenového jmění a další.

  • Navrhnout zápis do obchodního rejstříku může jenom sama zapisovaná osoba. Za právnickou osobu návrh podává statutární orgán. Je ovšem možné k podání návrhu někoho zmocnit – typicky advokáta. Případně je na žádost zapisované osoby (respektive jejího statutárního orgánu) možné nechat provést zápis do obchodního rejstříku notáře. Notář může zápis do obchodního rejstříku provést jen na základě notářského zápisu, který provedl – typicky když potvrzoval zakladatelskou smlouvu.

  • Návrh k zápisu se rejstříkovému soudu podává výhradně pomocí elektronického formuláře. Ten se vyplňuje na webu ministerstva spravedlnosti. Vyplněný formulář ve formátu pdf je možné stáhnout a vytisknout a podat listinně, nebo stáhnout a poslat elektronicky – datovou schránkou nebo e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem.
    Za určitých okolností je možné pověřit zápisem do obchodního rejstříku notáře, pokud má tzv. podkladový notářský zápis, tedy, když potvrzoval založení firmy nebo třeba rozhodnutí valné hromady o odvolání statutárního orgánu.

  • O výpis z obchodního rejstříku může žádat kterýkoli občan, nepotřebuje k tomu uvádět důvod, nemusí dokládat svoji totožnost. S firmou nemusíte mít nic společného, stačí znát IČO společnosti nebo fyzické osoby.

  • Oficiální, vytištěný výpis z obchodního rejstříku si můžete pořídit na rejstříkovém soudu nebo na kterémkoli Czech Pointu. Czech Pointy jsou na obecních úřadech, vybraných poštách, na pobočkách Hospodářské komory, u některých notářů a na zahraničních zastupitelstvích České republiky. O výpis lze zažádat i online, měl by dojít zhruba do tří pracovních dní. Za první stranu výpisu zaplatíte 100 Kč, za každou další poté 50 Kč.

  • Veřejné rejstříky – včetně obchodního rejstříku – vedou podle zákona o veřejných rejstřících krajské soudy. Firmy do jejich působnosti spadají podle svého sídla. Pro subjekty, které spadají do obvodu krajského soudu v Praze, vede rejstříky místní městský soud.

    Seznam, adresy a kontaktní údaje rejstříkových soudů
    Rejstříkový soud Adresa Kontakty
    Městský soud v Praze Slezská 2000/9, 120 00 Praha e-mail: podatelna@msoud.pha.justice.cz
    telefon: 224 172 111
    Datová schránka: snkabbm
    Krajský soud v Českých Budějovicích Zátkovo nábř. 10/2, 370 84 České Budějovice e-mail: podatelna@ksoud.cbu.justice.cz
    telefon: 389 018 111
    Datová schránka: 832abay
    Krajský soud v Plzni Veleslavínova 21/40, 306 17 Plzeň e-mail: podatelna@ksoud.plz.justice.cz, sbirkalistin@ksoud.plz.justice.cz
    telefon: 377 869 611
    Datová schránka: yaraba4
    Krajský soud v Ústí nad Labem Národního odboje 1274/26, 400 92 Ústí nad Labem e-mail: podatelna@ksoud.unl.justice.cz
    telefon: 475 247 111
    Datová schránka: phgaba8
    Krajský soud v Ústí nad Labem – pobočka Liberec U Soudu 540/3, 460 72 Liberec e-mail: podatelna@ksoud.lbc.justice.cz
    telefon: 485 238 111
    Datová schránka: tx5bkr9
    Krajský soud v Hradci Králové Československé armády 218/57, 502 08 Hradec Králové e-mail: podatelna@ksoud.hrk.justice.cz
    telefon: 498 016 111
    Datová schránka: ep7abae
    Krajský soud v Hradci Králové – pobočka Pardubice Na Třísle 135, 530 96 Pardubice e-mail: podatelna@ksoud.pce.justice.cz
    telefon: 466 044 411
    Datová schránka: ep7abae
    Krajský soud v Brně Husova 353/15, 601 95 Brno e-mail: podatelna@ksoud.brn.justice.cz
    telefon: 546 511 111 - ústředna
    Datová schránka: 5wwaa9j
    Krajský soud v Ostravě Havlíčkovo nábřeží 1835/34, 728 81 Ostrava e-mail: podatelna@ksoud.ova.justice.cz
    telefon: 596 153 111
    Datová schránka: jhyaeqv
    Krajský soud v Ostravě – pobočka Olomouc Studentská 1187/7, 771 00 Olomouc e-mail: podatelna@ksoud.olc.justice.cz
    Datová schránka: euyp2tn

Další rejstříkové služby a databáze

Celebrity v rejstříku

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický

fotbalista

1736
-
+
Marcel Gecov

Marcel Gecov

bývalý fotbalista, podnikatel

-523
-
+
Miloš Knor

Miloš Knor

moderátor, bavič

-192
-
+
Andrej Babiš

Andrej Babiš

podnikatel, majitel holdingu Agrofert a jeden z nejbohatších Čechů

7866
-
+
Libuše Šmuclerová

Libuše Šmuclerová

bývalá programová ředitelka TV Nova, dnes vede nakladatelství Ringier

-1033
-
+
Patrik Hezucký

Patrik Hezucký

moderátor

948
-
+

A tohle už jste četli?

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.