Partners Financial Services

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy, příspěvková organizace, IČO: 00069850 - Poslední změny a události

Pouze Zapsáno
Obchodní rejstřík
10. 8. 2023
Zapsán člen statutárního orgánu Mgr. Jana Klementová, jako ředitel
10. 8. 2023
Vymazán člen statutárního orgánu PhDr. Zita Suchánková
10. 8. 2023
Zapsán způsob jednání: Ředitel vystupuje navenek jménem Středočeského muzea v Roztokách u Prahy, příspěvkové organizace, a listiny podepisuje tak, že k napsanému nebo natištěnému textu připojí svůj podpis (ruční nebo elektronický), označení své funkce a razítko Středočeského muzea v Roztokách u Prahy, příspěvkové organizace.
10. 8. 2023
Vymazán způsob jednání: Ředitel vystupuje navenek jménem Středočeského muzea v Roztokách u Prahy a listiny podepisuje tak, že k napsanému nebo natištěnému textu připojí svůj podpis, označení své funkce a razítko Středočeského muzea v Roztokách u Prahy
7. 3. 2016
Změna sídla z Zámek 1, 252 63 Roztoky u Prahy na Zámek 1, 252 63 Roztoky - Roztoky
5. 11. 2011
Zapsán zakladatel Středočeský kraj
5. 11. 2011
Zapsán člen statutárního orgánu PhDr. Zita Suchánková, jako ředitel
5. 11. 2011
Zapsán způsob jednání: Ředitel vystupuje navenek jménem Středočeského muzea v Roztokách u Prahy a listiny podepisuje tak, že k napsanému nebo natištěnému textu připojí svůj podpis, označení své funkce a razítko Středočeského muzea v Roztokách u Prahy
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Zapůjčuje sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty c České republice i v zahraničí nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání nebo preparování, konzervování a restaurování, za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a prováděcích předpisů. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a prováděcích předpisů badatelským řádem, který sama vydá.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Vykonává činnosti vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a ektachromů. Prodává katalogy, upomínkové předměty a další zboží, propagující předmět činnosti, kopie, repliky a další rozmnoženiny sbírkových předmětů, výrobky z ušlechtilých materiálů s odpovídající uměleckou úrovní, nosiče audio a video nahrávek a multimediální nosiče vztahující se k předmětu činnosti. Pronajímá dočasně nevyužívané prostory v objektech, které spravuje, pokud to není v rozporu s jejím kulturním posláním.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Vydává a veřejně šíří periodické i neperiodické publikace vztahující se k předmětu činnosti.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Vstupuje do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Ve spolupráci s Archeologickým ústavem Akademie věd ČR na úseku archeologických výzkumů a nálezů ve Středočeském kraji, případně na dalším území vymezeném dohodou Akademie věd ČR: a) na základě pověření Ministerstva kultury ČR a dohody s Akademií věd ČR provádí podle zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, na území Středočeského kraje, vymezených touto dohodou archeologické výzkumy a archeologický dohled na lokalitách postižených terénními zásahy, b) v rámci Středočeského kraje se podílí na koordinaci provádění archeologických výzkumů a péče o movité archeologické nálezy, c) poskytuje odborně metodickou pomoc orgánům veřejné správy.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Ve smyslu přílohy č. 5 vyhlášky Ministerstva kultury č. 275/2000 Sb., kterou se provádí zákon č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, poskytuje odbornou pomoc a služby vlastníkům sbírek muzejní povahy.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: V oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Spravuje historický knižní fond (sbírkový), sbírku písemností a odbornou knihovnu.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Shromažďuje sbírky hmotných dokladů vývoje přírody, prehistorie a historie české a výjimečně i zahraniční provenience. Sběrnou oblastí jsou území Středních Čech, vymezené interním předpisem, který vydává s tím, že při doplňování některých souborů může být tato oblast rozšířena na celou Českou republiku, případně i do zahraničí. Sbírky tvoří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti zejména v oborech botanika, zoologie, archeologie, etnografie, historie včetně písemností a dějiny umění (včetně užitého umění). Zajišťuje poskytování standardizovaných veřejných služeb dle § 2, odst. 4 až 6, a § 10a, odst. 2 až 4 zák. č. 122/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Sbírku spravuje podle zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a prováděcích předpisů.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Sbírkové předměty, jejich rozmnoženiny, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav, vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, speciálně pak zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Sbírkové předměty odborně zpracovává a vytěžuje z nich poznatky o vývoji přírody a společnosti.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Provádí vědecký výzkum prostředí, z něhož sbírkové předměty získává, výzkum v oboru muzeologie a ochrany sbírek, zejména výzkum konzervačních a restaurátorských technik.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Poskytuje služby konzervátorských a restaurátorských dílen, učeben, laboratoří. Poskytuje reklamní služby při zpřístupňování svých sbírek. Zpracovává odborné posudky, rešerše a expertízy. Poskytuje informační služby související s předmětem činnosti.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference, sympózia a semináře, vztahující se k předmětu činnosti a výstavy vypůjčených předmětů kulturní hodnoty.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Pořádá kulturní a vzdělávací programy vyplývající z předmětu činnosti (hudební, divadelní, literární, filmové a multimediální). Provádí přednáškovou a vzdělávací činnost.
5. 11. 2011
Zapsán předmět činnosti: Ke sbírkovým předmětům pořizuje odbornou dokumentaci písemnou a podle potřeby i obrazovou, případně zvukovou.
1. 7. 1973
Vznik společnosti Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy, příspěvková organizace

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Dara Rolins

Dara Rolins

zpěvačka

-2405
-
+
Miloš Knor

Miloš Knor

moderátor, bavič

-1066
-
+
Richard Chlad

Richard Chlad

bývalý automobilový závodník

-7
-
+
Václav Bartoněk

Václav Bartoněk

manažer, předseda představenstva Zbrojovky Brno

-13
-
+
Radim Passer

Radim Passer

miliardář

-1697
-
+
Tomáš Břínek

Tomáš Břínek

výtvarník, TMBK

-641
-
+

A tohle už jste četli?