Partners Financial Services

Krajská vědecká knihovna v Liberci, příspěvková organizace, IČO: 00083194 - Poslední změny a události

Pouze Zapsáno
Obchodní rejstřík
17. 4. 2021
Zapsán člen statutárního orgánu Dana Petrýdesová, jako ředitelka
17. 4. 2021
Vymazán člen statutárního orgánu Mgr. Blanka Konvalinková
17. 4. 2021
Počet členů statutárního orgánu: 1
20. 2. 2020
Změna adresy: člen statutárního orgánu Mgr. Blanka Konvalinková
23. 6. 2015
Zapsán způsob jednání: Ředitel jedná jménem organizace samostatně a podepisuje se za organizaci tak, že k jejímu napsanému nebo vytištěnému názvu připojí svůj podpis. Ředitel plní úkoly vedoucího organizace a je oprávněn ve všech věcech jednat jejím jménem. Ředitel odpovídá za celkovou činnost a hospodaření organizace. Ředitel řídí organizaci v souladu s obecně platnými právními předpisy a zřizovací listinou.
23. 6. 2015
Vymazán způsob jednání: Ředitel jedná jménem organizace samostatně a podepisuje za organizaci tak, že k jejímu napsanému nebo vytištěnému názvu připojí svůj vlastnoruční podpis. Ředitel organizace plní úkoly vedoucího organizace a je oprávněn ve všech věcech jednat jejím jménem.
23. 6. 2015
Změna sídla z Rumjancevova 1362/1, 460 53 Liberec I na Rumjancevova 1362/1, 460 01 Liberec - Liberec I-Staré Město
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Veřejné knihovnické a informační služby poskytuje organizace zejména tím, že: - zpřístupňuje všechny své knihovní fondy přímým prezenčním nebo absenčním půjčováním i prostřednictvím vnitrostátní i mezinárodní meziknihovní výpůjční služby - poskytuje uživatelům bibliografické, referenční a faktografické informace - zprostředkovává uživatelům informace z vnějších informačních zdrojů, zejména informace ze státní správy a samosprávy - umožňuje přístup k informacím na internetu, ke kterým má knihovna bezplatný přístup
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Při shromažďování dokumentů a informací se organizace zaměřuje na: a) systematické doplňování tištěné produkce a všech nosičů informací povinným výtiskem, rovněž nákupy, dary a výměnou, včetně mezinárodní výměny publikací v souladu s Úmluvou o mezinárodní výměně publikací, a s ohledem na potřeby uživatelů, prezentaci a ochranu univerzálního fondu domácí i zahraniční produkce. b) evidenci, zpracování a archivaci povinného výtisku příslušných dokumentů, doplňování krajské produkce včetně dokumentů o kraji a děl regionálních autorů, pocházejících z oblasti působnosti organizace a to v kontextu ekonomického, sociálního, kulturního i historického vývoje Libereckého kraje. organizace shromažďuje germanika z českých zemí (tzv. sudetika), judaika a literaturu v rodném jazyce menšin kraje, produkci oborů profilující kraj (např. textil, textilní průmysl, sklo, bižuterie, sklářský průmysl). c) vytváření databází, zpřístupňování a prezentaci vlastních i získaných veřejně přístupných databází. d) získávání a zpřístupnění elektronických zdrojů.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace vydává knihovní řád, v němž stanovuje podrobnosti poskytování knihovnických a informačních služeb.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace shromažďuje, zpracovává, uchovává, zpřístupňuje a prezentuje knihovní fondy a nosiče informací všemi dostupnými a zákonnými normami přípustnými způsoby.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace se podílí na vědeckovýzkumné činnosti v oblasti knihovnictví a veřejných informačních služeb a na průzkumové, studijní a rozborové činnosti knihoven. Spolupracuje s Národní knihovnou ČR, ostatními krajskými a ústředními oborovými knihovnami při zpracování národní bibliografie a souborného katalogu.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace poskytuje další služby při naplňování hlavního účelu, ke kterému byla zřízena, zejména poskytuje nebo zprostředkovává kopie knihovních dokumentů v souladu se zákonem 121/2000 Sb., o právu autorském, ve znění pozdějších předpisů, prodej publikací a dalších médií, prodej propagačních předmětů, prodej vstupenek na akce pořádané knihovnou, vydavatelskou činnost, zajištění provozu veřejně přístupných prostor.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace plní regionální funkce a vykonává další činnosti na úrovni kraje: a) koordinuje plnění regionálních funkcí vybraných základních knihoven v kraji. b) je krajským centrem poradenských, vzdělávacích a technických služeb pro knihovny všech typů. c) řeší i ve spolupráci s knihovnami kraje zásadní teoretické i praktické otázky v oblasti informačních služeb, knihovnictví a bibliografie z hlediska potřeb a požadavků veřejnosti a specializace organizace. d) je koordinačním centrem ediční knihovnické a bibliografické činnosti v kraji, zpracovává a vydává knihovnické a informační publikace, vydává a veřejně šíří neperiodické publikace (ve smyslu zákona č. 37/1995 Sb., o neperiodických publikacích, ve znění pozdějších předpisů) související s poskytováním veřejných knihovnických a informačních služeb. e) je krajským a regionálním databázovým a informačním centrem, zprostředkovává informace z vnějších informačních zdrojů, zejména informací státní správy a samosprávy, umožňuje přístup k placeným vnějším informačním zdrojům prostřednictvím internetu f) je krajským centrem meziknihovních služeb. g) vytváří krajské souborné katalogy knih a dalších druhů dokumentů ze souboru různých institucí.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace plní dle svých možností v místě svého sídla funkci základní knihovny.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace orientuje své služby na uživatele všech věkových kategorií, a to i v součinnosti s ostatními kulturními a vzdělávacími institucemi v kraji.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace je veřejnou knihovnou s univerzálními fondy ve smyslu platných legislativních norem (zejména zákon č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb, ve znění pozdějších předpisů). Je součástí národního systému knihoven vykonávající koordinační, odborné, informační, vzdělávací, analytické, výzkumné, metodické a poradenské činnosti a zároveň je střediskem knihovnických, bibliografických, informačních, vzdělávacích a kulturních služeb pro území Libereckého kraje.
23. 6. 2015
Zapsán předmět činnosti: Organizace je institucí veřejného zájmu. Svými službami a zpřístupňováním knihovních a informačních fondů a informačních zdrojů zaručuje organizace právo občanů na informace a zajišťuje jim rovný a neomezený přístup k těmto informacím.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Organizace shromažďuje, zpracovává, uchovává, zpřístupňuje a prezentuje knihovní fondy a nosiče informací všemi dostupnými a zákonnými normami přípustnými způsoby.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Veřejné knihovnické a informační služby poskytuje organizace zejména tím, že: -zpřístupňuje všechny své knihovní fondy přímým prezentačním nebo absenčním půjčováním i prostřednictvím vnitrostátní a mezinárodní meziknihovní výpůjční služby, -poskytuje uživatelům bibliografické, referenční a faktografické informace, -zprostředkovává uživatelům infomace z vnějších informačních zdrojů, zejména informace ze státní správy a samosprávy, -umožňuje uživatelům přístup k vnějším informačním zdrojům pomocí telekomunikačního zařízení.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Při shromažďování dokumentů a informací se organizace zaměřuje na: a) systematické doplňování tištěné produkce a všech nosičů informací povinným výtiskem, rovněž nákupy, dary a výměnou, vč. mezinárodní výměny publikací v souladu s Úmluvou o mezinárodní výměně publikací, a s ohledem na potřeby uživatelů, prezentaci a ochranu univerzálního fondu domácí i zahraniční produkce, b) evidenci, zpracování a archivaci povinného výtisku příslušných dokumentů, doplňování krajské produkce vč. dokumentů o kraji a děl regionálních autorů, pocházejících z oblasti působnosti organizace a to v kontextu ekonomického, sociálního, kulturního i historického vývoje Libereckého kraje, shromažďuje germanika z českých zemí (tzv. sudetika), judaika a literaturu v rodném jazyce menšin kraje, produkci oborů profilujících kraj, c) vytváření databází, zpřístupňování a prezentaci vlastních i získaných veřejně přístupných databází.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Organizace vydává knihovní řád, v němž stanovuje podrobnosti poskytování knihovnických a informačních služeb.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Organizace se podílí na vědeckovýzkumné činnosti v oblasti knihovnictví a veřejných informačních služeb a na průzkumové, studijní a rozborové činnosti knihoven. Spolupracuje s Národní knihovnou ČR, ostatními krajskými a ústředními oborovými knihovnami při zpracování národní bibliografie a souborného katalogu.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Organizace poskytuje další služby při naplňování hlavního účelu, ke kterému byla zřízena, zejména poskytuje nebo zprostředkovává kopie knihovních dokumentů, prodej publikací, zajištění provozu veřejně přístupných prostor.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Organizace plní regionální funkce a vykonává další činnosti na úrovni kraje: a) koordinuje plnění regionálních funkcí vybraných základních knihoven v kraji, b) je krajským centrem poradenských, vzdělávacích a technických služeb pro knihovny všech typů, c) řeší i ve spolupráci s knihovnami kraje zásadní teoretické i praktické otázky v oblasti informačních služeb, knihovnictví a bibliografie z hlediska potřeb a požadavků veřejnosti a specializace organizace, d) je koordinačním centrem ediční knihovnické a bibliografické činnosti v kraji, zpracovává a vydává knihovnické a informační publikace, vydává a veřejně šíří neperiodické publikace související s poskytováním veřejných knihovnických a informačních služeb, e) je krajským a regionálním knihovnickým a informačním centrem, zprostředkovává informace z vnějších informačních zdrojů, zejména informací státní správy a samosprávy, umožňuje přístup k placeným vnějším informačním zdrojům pomocí telekomunikačního zařízení, f) je krajským centrem meziknihovních služeb, g) vytváří krajské souborné katalogy knih a dalších druhů dokumentů ze souboru různých institucí.
23. 6. 2015
Vymazán předmět činnosti: Organizace orientuje své služby na uživatele všech věkových kategorií, a to i v součinnosti s ostatními kulturními a vzdělávacími institucemi v kraji.
9. 7. 2014
Zapsán zakladatel Liberecký kraj
9. 7. 2014
Vymazán zakladatel Liberecký kraj
18. 3. 2010
Zapsán člen statutárního orgánu Mgr. Blanka Konvalinková, jako ředitelka
18. 3. 2010
Vymazán člen statutárního orgánu Dagmar Helšusová
23. 7. 2008
Zapsán předmět činnosti: Organizace shromažďuje, zpracovává, uchovává, zpřístupňuje a prezentuje knihovní fondy a nosiče informací všemi dostupnými a zákonnými normami přípustnými způsoby.
23. 7. 2008
Vymazán předmět činnosti: Organizace shromažďuje, zpracovává, uchovává, zpřístupňuje a prezentuje knihovní fondy a nosiče informací všemi dostupnými a zákonnými normami přístupnými způsoby.
31. 8. 2007
Zapsán člen statutárního orgánu Dagmar Helšusová, jako ředitelka
31. 8. 2007
Vymazán člen statutárního orgánu Mgr. Pavel Harvánek
7. 6. 2005
Zapsán zakladatel Liberecký kraj
7. 6. 2005
Zapsán člen statutárního orgánu Mgr. Pavel Harvánek, jako ředitel
7. 6. 2005
Zapsán způsob jednání: Ředitel jedná jménem organizace samostatně a podepisuje za organizaci tak, že k jejímu napsanému nebo vytištěnému názvu připojí svůj vlastnoruční podpis. Ředitel organizace plní úkoly vedoucího organizace a je oprávněn ve všech věcech jednat jejím jménem.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Veřejné knihovnické a informační služby poskytuje organizace zejména tím, že: -zpřístupňuje všechny své knihovní fondy přímým prezentačním nebo absenčním půjčováním i prostřednictvím vnitrostátní a mezinárodní meziknihovní výpůjční služby, -poskytuje uživatelům bibliografické, referenční a faktografické informace, -zprostředkovává uživatelům infomace z vnějších informačních zdrojů, zejména informace ze státní správy a samosprávy, -umožňuje uživatelům přístup k vnějším informačním zdrojům pomocí telekomunikačního zařízení.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Při shromažďování dokumentů a informací se organizace zaměřuje na: a) systematické doplňování tištěné produkce a všech nosičů informací povinným výtiskem, rovněž nákupy, dary a výměnou, vč. mezinárodní výměny publikací v souladu s Úmluvou o mezinárodní výměně publikací, a s ohledem na potřeby uživatelů, prezentaci a ochranu univerzálního fondu domácí i zahraniční produkce, b) evidenci, zpracování a archivaci povinného výtisku příslušných dokumentů, doplňování krajské produkce vč. dokumentů o kraji a děl regionálních autorů, pocházejících z oblasti působnosti organizace a to v kontextu ekonomického, sociálního, kulturního i historického vývoje Libereckého kraje, shromažďuje germanika z českých zemí (tzv. sudetika), judaika a literaturu v rodném jazyce menšin kraje, produkci oborů profilujících kraj, c) vytváření databází, zpřístupňování a prezentaci vlastních i získaných veřejně přístupných databází.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Organizace vydává knihovní řád, v němž stanovuje podrobnosti poskytování knihovnických a informačních služeb.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Organizace shromažďuje, zpracovává, uchovává, zpřístupňuje a prezentuje knihovní fondy a nosiče informací všemi dostupnými a zákonnými normami přístupnými způsoby.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Organizace se podílí na vědeckovýzkumné činnosti v oblasti knihovnictví a veřejných informačních služeb a na průzkumové, studijní a rozborové činnosti knihoven. Spolupracuje s Národní knihovnou ČR, ostatními krajskými a ústředními oborovými knihovnami při zpracování národní bibliografie a souborného katalogu.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Organizace poskytuje další služby při naplňování hlavního účelu, ke kterému byla zřízena, zejména poskytuje nebo zprostředkovává kopie knihovních dokumentů, prodej publikací, zajištění provozu veřejně přístupných prostor.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Organizace plní regionální funkce a vykonává další činnosti na úrovni kraje: a) koordinuje plnění regionálních funkcí vybraných základních knihoven v kraji, b) je krajským centrem poradenských, vzdělávacích a technických služeb pro knihovny všech typů, c) řeší i ve spolupráci s knihovnami kraje zásadní teoretické i praktické otázky v oblasti informačních služeb, knihovnictví a bibliografie z hlediska potřeb a požadavků veřejnosti a specializace organizace, d) je koordinačním centrem ediční knihovnické a bibliografické činnosti v kraji, zpracovává a vydává knihovnické a informační publikace, vydává a veřejně šíří neperiodické publikace související s poskytováním veřejných knihovnických a informačních služeb, e) je krajským a regionálním knihovnickým a informačním centrem, zprostředkovává informace z vnějších informačních zdrojů, zejména informací státní správy a samosprávy, umožňuje přístup k placeným vnějším informačním zdrojům pomocí telekomunikačního zařízení, f) je krajským centrem meziknihovních služeb, g) vytváří krajské souborné katalogy knih a dalších druhů dokumentů ze souboru různých institucí.
7. 6. 2005
Zapsán předmět činnosti: Organizace orientuje své služby na uživatele všech věkových kategorií, a to i v součinnosti s ostatními kulturními a vzdělávacími institucemi v kraji.
1. 7. 2001
Vznik společnosti Krajská vědecká knihovna v Liberci, příspěvková organizace

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Aleš Řebíček

Aleš Řebíček

podnikatel a bývalý ministr dopravy

-2228
-
+
Marcel Gecov

Marcel Gecov

bývalý fotbalista, podnikatel

-611
-
+
Martin Dejdar

Martin Dejdar

herec

-2713
-
+
Boleslav Polívka

Boleslav Polívka

herec

-2270
-
+
Václav Klaus

Václav Klaus

bývalý prezident

-3229
-
+
Marek Dalík

Marek Dalík

lobbista a podnikatel

-2076
-
+

A tohle už jste četli?