Partners Financial Services

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace, IČO: 00092126 - Poslední změny a události

Pouze Zapsáno
Obchodní rejstřík
9. 10. 2018
Změna sídla z Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště na Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště - Uherské Hradiště
31. 8. 2013
Změna adresy: člen statutárního orgánu PhDr. Ivo Frolec
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: specializovaný maloobchod
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: reklamní činnost a marketing
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: realitní činnost
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: pronájem a půjčování věcí movitých
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: pořádání výstav, veletrhů, přehlídek a jiných obdobných akcí
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: opravy a údržba předmětů kulturní povahy ( s výjimkou restaurování děl z oboru výtvarných umění, která nejsou kulturními památkymi, ale jsou uložena ve sbírkách muzeí a galerií, nebo se jedná o předměty kulturní hodnoty a s výjimkou obnovy kulturních památek nebo jejích částí, které jsou díly výtvarných umění nebo umělecko-řemeslnými pracemi)
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: maloobchodní prodej a pronájem zvukových a zvukově obrazových záznamů a jejich nenahraných nosičů
23. 11. 2009
Vymazán předmět podnikání: maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 9) Pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference, sympózia a semináře, vztahující se k předmětu činnosti a výstavy vypůjčených sbírkových předmětů.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 8) Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů. Obdobně přijímá výpůjčku od jiných subjektů. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, a popřípadě i badatelským řádem, který vydává.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 7) Vydává a veřejně šíří periodické (z. č. 46/2000 Sb.) a neperiodické (z. č. 37/1995 Sb.) publikace, propagační materiály a jiné drobné tisky, zhotovuje a rozšiřuje kopie a fotokopie sbírkových předmětů a jiného badatelského materiálu včetně předmětů lidové rukodělné výroby, nosičů nahrávek lidové hudby a nosičů obrazových dokumentačních záznamů.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 6) Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav (se stanovenou návštěvní dobou), vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 5) Provádí archeologický výzkum na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona č. 20/1987 Sb. a povolení Ministerstva kultury ČR.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 4) Provádí vědecký výzkum v oborech své působnosti zejména na území národopisné oblasti Slovácko.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 3) Sbírky spravuje v souladu s ustanovením zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podává žádosti o zapsání sbírek do centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 2) Muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovaným knihovním fondem ve smyslu § 3 odst. 1 písm. c. zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 16) Ve smyslu Koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu schválené usnesením vlády č. 571/2003 je organizace pověřena funkcí Centra péče o tradiční lidovou kulturu Zlínského kraje a je odborným garantem této péče v daném regionu. Vykonává zejména následující činnosti: - Je informačním, školícím a metodickým pracovištěm pro území kraje. - V úzké spolupráci s ostatními muzei v regionu provádí dokumentaci tradiční lidové kultury a koordinuje její provádění na území celého kraje. - Spolupracuje s dobrovolnými dokumentátory (zpravodaji), vytváří si jejich síť a poskytuje jim metodologickou pomoc. - Vytváří specializované databáze. poskytuje metodickou pomoc státní správě a samosprávě. - Poskytuje metodickou pomoc ostatním odborným institucím v rámci kraje v otázkách péče o tradiční lidovou kulturu. - Shromažďuje informace o nejúspěšnějších postupech v uchování, prezentaci a předávání projevů tradiční lidové kultury a navrhuje je zřizovateli nebo Národnímu ústavu lidové kultury k popularizaci nebo je ve vlastní působnosti uveřejňuje. - Předkládá návrhy do Seznamu dědictví tradiční lidové kultury prostřednictvím zřizovatele nebo Národního ústavu lidové kultury. - Spolupracuje s Národním ústavem lidové kultury v záležitostech péče o tradiční lidovou kulturu. - V rámci kraje koordinuje (doporučuje nebo vybírá) předkládání projektů a požadavků směřujících k zajištění péče o tradiční lidovou kulturu na území kraje do grantových programů ministerstva kultury nebo jiných ústředních orgánů, popř. do grantových programů vyhlášených krajem.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 15) Svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také formou elektronických medií. Každoročně zpracovává informace o činnosti ve výroční zprávě, kterou podle § 10 a odst. 2 písm. c) zákona 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje v tisku nebo v informačním systému s dálkovým přístupem.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 14) Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům, zejména na území svého badatelského zájmu (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.), zvláště pak vlastníkům sbírek zapsaných do Centrální evidence sbírek ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, kronikářům v regionu. Podporuje vlastivědné aktivity občanů a občanských sdružení, zejména pak Muzejního spolku v Uherském Hradišti.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 13) Vykonává činnost vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů, odborné výklady v expozicích, přednášky, poskytnutí jednorázového reprodukčního práva, vypalování dat na CD, určování předmětů, posuzování kolekcí a konzultace, restaurování a konzervování, výstavy prováděné pro jiné subjekty na zakázku a archeologické výzkumy. Krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné části zařízení včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí. Provádí odbornou přepravu cenných exponátů na místa jejich výstavní realizace.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 12) V oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 11) Vstupuje do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti.
23. 11. 2009
Zapsán předmět činnosti: 10) Pořádá kulturní a vzdělávací programy (hudební, divadelní, literární, filmové a multimediální) včetně pořádání folklorních vystoupení, přehlídek či festivalů a dalších způsobů veřejného předvedení autorských děl. Provádí přednáškovou a vzdělávací činnost.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 18) Ve smyslu Koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu schválené usnesením vlády č. 571/2003 je organizace pověřena funkcí Centra péče o tradiční lidovou kulturu Zlínského kraje a je odborným garantem této péče v daném regionu. Vykonává zejména následující činnosti: - je informačním, školícím a metodickým pracovištěm pro území kraje. - v úzké spolupráci s ostatními muzei v regionu provádí dokumentaci tradiční lidové kultury a koordinuje její provádění na území celého kraje. - spolupracuje s dobrovolnými dokumentátory (zpravodaji), vytváří si jejich síť a poskytuje jim metodologickou pomoc. - vytváří specializované databáze. - poskytuje metodickou pomoc státní správě a samosprávě. - poskytuje metodickou pomoc ostatním odborným institucím v rámci kraje v otázkách péče o tradiční lidovou kulturu. - shromažďuje informace o nejúspěšnějších postupech v uchovávání, prezentaci a předávání projevů tradiční lidové kultury a navrhuje je zřizovateli nebo Národnímu ústavu lidové kultury k popularizaci nebo je ve vlastní působnosti uveřejňuje. - předkládá návrhy do Seznamu dědictví tradiční lidové kultury prostřednictvím zřizovatele nebo Národního ústavu lidové kultury. - spolupracuje s Národním ústavem lidové kultury v záležitostech péče o tradiční lidovou kulturu. - v rámci kraje koordinuje (doporučuje nebo vybírá) předkládání projektů a požadavků směřujících k zajištění péče o tradiční lidovou kulturu na území kraje do grantových programů Ministerstva kultury nebo jiných ústředních orgánů, popř. do grantových programů vyhlášených krajem.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 9) Zapůjčuje sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb. Obdobně přijímá zápůjčky od jiných subjektů. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb.a popřípadě i badatelským řádem, který vydává.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 8) Vydává a veřejně šíří periodické (zák. č. 46/2000 Sb.) a neperiodické (zák. č. 37/1995 Sb.) publikace, propagační materiály a jiné drobné tisky, zhotovuje a rozšiřuje kopie a fotokopie sbírkových předmětů a jiného badatelského materiálu včetně předmětů lidové rukodělné výroby,nosičů nahrávek lidové hudby a nosičů obrazových dokumentačních záznamů.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 7) Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav, vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro veřejnost, sociálně pak zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 6) Provádí vědecký výzkum v oborech své působnosti zejména na území národopisné oblasti Slovácko.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 5) Sbírkové předměty odborně zpracovává a získává z nich poznatky o společnosti a prezentuje je prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 4) Ke sbírkovým předmětům pořizuje co nejkomplexnější odbornou dokumentaci písemnou a podle potřeby i jinými dostupnými záznamovými prostřředky (fotografie, film, audio či video záznam apod.).
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 3) Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 2) Muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovaným knihovním fondem ve smyslu § 3 odst. c) zákona č. 257/2001 Sb. a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 17) Na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona č.20/1987 Sb. provádí archeologické výzkumy.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 16) Svou činnost, sbírky, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také formou elektronických prostředků. K tomuto účelu pořizuji, vytěžuje a zužitkovává databáze.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 15) Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům, zejména na území svého badatelského zájmu (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.), zvláště pak vlastníkům sbírek zapsaných do centrální evidence ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., kronikářům v regionu. Podporuje vlastivědné aktivity občanů a občanských sdružení.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 14) Vykonává činnosti vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů či diapozitivů. Krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné části zařízení včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí. Provádí odbornou přepravu cenných exponátů na místa jejich výstavní realizace.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 13) V oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 12) Vstupuje do profesních sdružení za účelem koordinace odborné a vzdělávací činnosti.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 11) Pořádá kulturní a vzdělávací programy (hudební, divadelní, literární, filmové a multimediální) včetně pořádání folklorních vystoupení, přehlídek či festivalů a dalších způsobů veřejného předvedení autorských děl. Provádí přednáškovou a vzdělávací činnost.
23. 11. 2009
Vymazán předmět činnosti: 10) Pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference,sympózia a semináře, vztahující se k předmětu činnosti a výstavy vypůjčených sbírkových péředmětů.
15. 12. 2005
Zapsán zakladatel Zlínský kraj
15. 12. 2005
Zapsán předmět činnosti: 18) Ve smyslu Koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu schválené usnesením vlády č. 571/2003 je organizace pověřena funkcí Centra péče o tradiční lidovou kulturu Zlínského kraje a je odborným garantem této péče v daném regionu. Vykonává zejména následující činnosti: - je informačním, školícím a metodickým pracovištěm pro území kraje. - v úzké spolupráci s ostatními muzei v regionu provádí dokumentaci tradiční lidové kultury a koordinuje její provádění na území celého kraje. - spolupracuje s dobrovolnými dokumentátory (zpravodaji), vytváří si jejich síť a poskytuje jim metodologickou pomoc. - vytváří specializované databáze. - poskytuje metodickou pomoc státní správě a samosprávě. - poskytuje metodickou pomoc ostatním odborným institucím v rámci kraje v otázkách péče o tradiční lidovou kulturu. - shromažďuje informace o nejúspěšnějších postupech v uchovávání, prezentaci a předávání projevů tradiční lidové kultury a navrhuje je zřizovateli nebo Národnímu ústavu lidové kultury k popularizaci nebo je ve vlastní působnosti uveřejňuje. - předkládá návrhy do Seznamu dědictví tradiční lidové kultury prostřednictvím zřizovatele nebo Národního ústavu lidové kultury. - spolupracuje s Národním ústavem lidové kultury v záležitostech péče o tradiční lidovou kulturu. - v rámci kraje koordinuje (doporučuje nebo vybírá) předkládání projektů a požadavků směřujících k zajištění péče o tradiční lidovou kulturu na území kraje do grantových programů Ministerstva kultury nebo jiných ústředních orgánů, popř. do grantových programů vyhlášených krajem.
5. 2. 2004
Zapsán člen statutárního orgánu PhDr. Ivo Frolec, jako ředitel
5. 2. 2004
Zapsán způsob jednání: Způsob jednání: Jménem organizace jedná ředitel nebo jiný zaměstnanec organizace jako jím pověřený zástupce.
5. 2. 2004
Zapsán předmět podnikání: specializovaný maloobchod
5. 2. 2004
Zapsán předmět podnikání: reklamní činnost a marketing
5. 2. 2004
Zapsán předmět podnikání: realitní činnost
5. 2. 2004
Zapsán předmět podnikání: pronájem a půjčování věcí movitých
1/2

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Ivo Lukačovič

Ivo Lukačovič

zakladatel Seznam.cz

-2175
-
+
Tomáš Břínek

Tomáš Břínek

výtvarník, TMBK

-549
-
+
Vojtěch Kotek

Vojtěch Kotek

herec, režisér

-2468
-
+
Ladislava Eichenmannová

Ladislava Eichenmannová

byla organizátorkou charitativních akcí a projektů, předsedkyně krasobruslařského klubu

-6
-
+
Taťána Kuchařová

Taťána Kuchařová

modelka, vítězka Miss World

-714
-
+
Jaroslav Kotlár

Jaroslav Kotlár

influencer, rapper, sekuriťák

-132
-
+

A tohle už jste četli?

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.