Partners Financial Services
Ikona žárovky

Tyto stránky navštíví měsíčně 1 000 000 lidí. Chcete inzerci na míru? Napište nám!

Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace, Pardubice, IČO: 09812806 - Obchodní rejstřík

Tento výpis z obchodního rejstříku obsahuje údaje o společnosti Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace. Údaje byly staženy 29. 4. 2024 z datové služby justice.cz
dle IČO 09812806. Z důvodu ochrany osobních údajů nejsou na stránce data narození a úplné adresy fyzických osob. Kompletní výpis včetně dat narození a adres lze zobrazit po zadání IČO 09812806 na originální stránce obchodního rejstříku justice.cz.

Výpis z obchodního rejstříku

Aktuální rejstřík
Úplný rejstřík
RES
Datum zápisu
14. 4. 2021
Datum vzniku
1. 4. 2021
Název
Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace
zapsáno 14. 4. 2021
Firmy na stejné adrese
Sídlo Kraj: Pardubický kraj
Okres: Pardubice
Obec: Pardubice
Část obce: Pardubice-Staré Město
Ulice: Pernštýnské náměstí
Adresní místo: Pernštýnské náměstí 1
IČO
09812806
zapsáno 14. 4. 2021
Právní forma
Příspěvková organizace
zapsáno 14. 4. 2021
Spisová značka
Pr 1690/KSHK Krajský soud v Hradci Králové
zapsáno 14. 4. 2021
Rizikovost společnosti

Poslední změny a události - Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace

14. 4. 2021
Zapsán zakladatel Statutární město Pardubice
14. 4. 2021
Zapsán člen statutárního orgánu Mgr. Viktor Janák, jako ředitel příspěvkové organizace
14. 4. 2021
Počet členů statutárního orgánu: 1
14. 4. 2021
Zapsán způsob jednání: Statutární orgán jedná ve všech věcech jménem organizace.
14. 4. 2021
Zapsán předmět činnosti: 1.Hlavním účelem Památníku Zámeček Pardubice, příspěvkové organizace (dále jen Památník Zámeček nebo organizace) je péče o trvalé uchování vzpomínky na oběti druhého stanného práva a odvahu československých odbojářů, kteří se stali spolupracovníky parašutistického výsadku Silver A a dalších spojených výsadků. Památník Zámeček navazuje na ideje pietního prostoru, který byl zřízen v místě bývalého popraviště v roce 1945, tedy uctění památky padlých a šíření osvěty v oblasti dějin totalitních režimů 20. století. Organizace prohlubuje znalosti o době nacistického režimu a vyrovnání s válečnými konflikty. Oblast její působnosti se rozšiřuje nejen na osvětu v dějinách druhé světové války, ale i dalších válečných konfliktů formou pořádání besed, výstav, publikací a podobné činnosti. Organizace spolupracuje s institucemi a spolky podobného zaměření a využívá své poznatky ve vědeckém prostředí univerzit a výzkumných ústavů. 2.K hlavním činnostem Památníku Zámeček, kterými organizace naplňuje svůj účel, patří: a)plnit funkce národní paměťové instituce s celostátní působností, b)plnit funkci muzea ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, v platném znění, a v souladu s prováděcí vyhláškou č. 275/2000 Sb., v platném znění, c)prezentovat veřejnosti sbírky nebo jednotlivé sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním, a to například prostřednictvím stálých expozic i krátkodobých výstav k aktuálním událostem a výročím nebo vlastní publikační a přednáškovou činností, v České republice i v zahraničí, nebo jiným způsobem přiměřeným svému poslání, d)vykonávat edukační činnost, pořádat samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými či fyzickými osobami, včetně zahraničních, odborné konference, semináře, sympózia a výchovné programy, e)provádět původní vědecký výzkum v oblasti svého předmětu činnosti, f)organizačně zajišťovat pietní akce vztahující se k výše uvedeným činnostem, g)vydávat a veřejně šířit periodické a neperiodické publikace ve vztahu k výše uvedeným činnostem h)pořádat kulturní a vzdělávací programy vztahující se k výše uvedeným činnostem, i)vstupovat do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti, j)umožnit za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. vybírat poplatky za fotografování, filmování a pořizování videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a ektachromů. prodávat katalogy, upomínkové předměty a další zboží propagující předmět hlavní činnosti. Poskytovat reklamní služby při zpřístupňování svých sbírek. zpracovávat odborné posudky, rešerše a expertizy. poskytovat informační služby související s předmětem hlavní činnosti (výše vstupného a ceny služeb jsou stanoveny ceníkem nebo kalkulací ceny na konkrétní akci, které vydá ředitel organizace).

Všechny změny a události ve společnosti

Vizualizace obchodních vztahů a vazeb - Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace
Více o vizualizacích

Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace, IČO: 09812806: vizualizace vztahů osob a společností

Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace, IČO: 09812806

Zobrazit vztahy a firmy
Předmět činnosti
1.Hlavním účelem Památníku Zámeček Pardubice, příspěvkové organizace (dále jen Památník Zámeček nebo organizace) je péče o trvalé uchování vzpomínky na oběti druhého stanného práva a odvahu československých odbojářů, kteří se stali spolupracovníky parašutistického výsadku Silver A a dalších spojených výsadků. Památník Zámeček navazuje na ideje pietního prostoru, který byl zřízen v místě bývalého popraviště v roce 1945, tedy uctění památky padlých a šíření osvěty v oblasti dějin totalitních režimů 20. století. Organizace prohlubuje znalosti o době nacistického režimu a vyrovnání s válečnými konflikty. Oblast její působnosti se rozšiřuje nejen na osvětu v dějinách druhé světové války, ale i dalších válečných konfliktů formou pořádání besed, výstav, publikací a podobné činnosti. Organizace spolupracuje s institucemi a spolky podobného zaměření a využívá své poznatky ve vědeckém prostředí univerzit a výzkumných ústavů. 2.K hlavním činnostem Památníku Zámeček, kterými organizace naplňuje svůj účel, patří: a)plnit funkce národní paměťové instituce s celostátní působností, b)plnit funkci muzea ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, v platném znění, a v souladu s prováděcí vyhláškou č. 275/2000 Sb., v platném znění, c)prezentovat veřejnosti sbírky nebo jednotlivé sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním, a to například prostřednictvím stálých expozic i krátkodobých výstav k aktuálním událostem a výročím nebo vlastní publikační a přednáškovou činností, v České republice i v zahraničí, nebo jiným způsobem přiměřeným svému poslání, d)vykonávat edukační činnost, pořádat samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými či fyzickými osobami, včetně zahraničních, odborné konference, semináře, sympózia a výchovné programy, e)provádět původní vědecký výzkum v oblasti svého předmětu činnosti, f)organizačně zajišťovat pietní akce vztahující se k výše uvedeným činnostem, g)vydávat a veřejně šířit periodické a neperiodické publikace ve vztahu k výše uvedeným činnostem h)pořádat kulturní a vzdělávací programy vztahující se k výše uvedeným činnostem, i)vstupovat do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti, j)umožnit za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. vybírat poplatky za fotografování, filmování a pořizování videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a ektachromů. prodávat katalogy, upomínkové předměty a další zboží propagující předmět hlavní činnosti. Poskytovat reklamní služby při zpřístupňování svých sbírek. zpracovávat odborné posudky, rešerše a expertizy. poskytovat informační služby související s předmětem hlavní činnosti (výše vstupného a ceny služeb jsou stanoveny ceníkem nebo kalkulací ceny na konkrétní akci, které vydá ředitel organizace).
zapsáno 14. 4. 2021

Statutární orgán - Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace

Ředitel příspěvkové organizace
Mgr. Viktor Janák
Paseka, 783 97 Paseka - Paseka
Den vzniku funkce: 1. 4. 2021
zapsáno 14. 4. 2021
Počet členů
1
zapsáno 14. 4. 2021
Způsob jednání
Statutární orgán jedná ve všech věcech jménem organizace.
zapsáno 14. 4. 2021

Zřizovatel - Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace

Zakladatel
Statutární město Pardubice, IČO: 00274046
Pernštýnské náměstí 1, 530 02 Pardubice - Pardubice-Staré Město
zapsáno 14. 4. 2021

Hodnocení firmy - Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace

0
-
+

Sídlo společnosti na mapě - Památník Zámeček Pardubice, příspěvková organizace

Sbírka listin

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Martina Plézelová

Martina Plézelová

manželka Jaroslava Faltýnka

-1
-
+
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych

bývalý tenista

3107
-
+
Filip Turek

Filip Turek

bývalý automobilový závodník, sběratel vozů

80
-
+
Jiří Mádl

Jiří Mádl

herec, režisér

-855
-
+
Jaroslav Beck

Jaroslav Beck

hudební skladatel, tvůrce Beat Saber

-496
-
+
Václav Bartoněk

Václav Bartoněk

manažer, předseda představenstva Zbrojovky Brno

-5
-
+

A tohle už jste četli?

Firmy s podobným IČO

Firmy s podobným názvem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.