Partners Financial Services
Ikona žárovky

Tyto stránky navštíví měsíčně 1 000 000 lidí. Chcete inzerci na míru? Napište nám!

Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace, Praha, IČO: 11842857 - Obchodní rejstřík

Tento výpis z obchodního rejstříku obsahuje údaje o společnosti Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace. Údaje byly staženy 17. 5. 2024 z datové služby justice.cz
dle IČO 11842857. Z důvodu ochrany osobních údajů nejsou na stránce data narození a úplné adresy fyzických osob. Kompletní výpis včetně dat narození a adres lze zobrazit po zadání IČO 11842857 na originální stránce obchodního rejstříku justice.cz.

Výpis z obchodního rejstříku

Aktuální rejstřík
Úplný rejstřík
RES
Datum zápisu
10. 1. 2023
Datum vzniku
1. 10. 2021
Název
Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace
zapsáno 10. 1. 2023
Adresa firmy
Mariánské náměstí 159/4, 110 00 Praha - Staré Město
zapsáno 10. 1. 2023
Sídlo Kraj: Hlavní město Praha
Okres: Hlavní město Praha
Obec: Praha
Část obce: Staré Město
Ulice: Mariánské náměstí
Adresní místo: Mariánské náměstí 159/4
IČO
11842857
zapsáno 10. 1. 2023
Právní forma
Příspěvková organizace
zapsáno 10. 1. 2023
Spisová značka
Pr 1747/MSPH Městský soud v Praze
zapsáno 10. 1. 2023
Rizikovost společnosti

Poslední změny a události - Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace

27. 4. 2024
Zapsán člen statutárního orgánu Mgr. Miloslav Franěk, jako dočasný ředitel
27. 4. 2024
Vymazán člen statutárního orgánu Ing. Jaroslav Klusák
10. 1. 2023
Zapsán zakladatel HLAVNÍ MĚSTO PRAHA
10. 1. 2023
Zapsán člen statutárního orgánu Ing. Jaroslav Klusák, jako ředitel
10. 1. 2023
Počet členů statutárního orgánu: 1

Všechny změny a události ve společnosti

Vizualizace obchodních vztahů a vazeb - Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace
Více o vizualizacích

Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace, IČO: 11842857: vizualizace vztahů osob a společností

Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace, IČO: 11842857

Zobrazit vztahy a firmy
Předmět činnosti
Připravovat a realizovat nové projekty výroben OZE případně v kombinaci s úsporami energie, jejichž investorem bude zřizovatel nebo organizace. Zajišťovat pro jejich realizaci vhodné financování s využitím dotačních zdrojů. Provádět zadávací řízení na výběr zhotovitele výroben OZE a realizace úspor energie. Poskytovat odborný dohled nad samotnou výstavbou výroben OZE a realizací úspor energie. Nové výrobny OZE v majetku zřizovatele následně provozovat a energii jimi vyráběnou dodávat do odběrných míst zřizovatele a do odběrných míst organizace. Uzavírat smlouvy o dodávce el. energie, smlouvy o dodávce tepelné energie a smlouvy o dodávce plynu pocházející z obnovitelných zdrojů do odběrných míst zřizovatele a odběrných míst organizace. Uzavírat smlouvy o připojení k distribuční soustavě elektrické energie u odběrných a předávacích míst zřizovatele, v kterých bude organizace provozovat výrobny OZE. Uzavírat smlouvy o nákupu elektřiny z obnovitelných zdrojů (tzv. kontrakty PPA z angl. Power Purchase Agreements) s jinými subjekty - investory do nových výroben OZE, za účelem dlouhodobého výkupu a dodávky do odběrných míst zřizovatele a odběrných míst organizace. Organizovat a provádět centralizované zadávací řízení k veřejným zakázkám na dodávky elektrické energie, zemního plynu a tepla pro potřeby odběrných míst zřizovatele, odběrných míst právnických osob zřízených zřizovatelem a odběrných míst městských částí, za účelem zajištění smluvních podmínek, které umožní upřednostňovat čerpání energií z obnovitelných zdrojů a naplňování klimatického závazku zřizovatele. Poradenská a konzultační činnost, zpracovávání odborných studií a posudků zejména ve vztahu k realizaci nových výroben OZE a realizaci úspor energie na území hl. m. Prahy. Výkon jednotného kontaktního místa (one-stop-shop) za účelem poskytování informací a komplexní technické asistence obyvatelům hl. m. Prahy (příprava energetických posudků, energetických studií, žádostí o podporu apod.) při přípravě záměrů renovace obytných staveb za účelem využití obnovitelných zdrojů případně snížení energetické náročnosti. Zapojovat se do mezinárodních i národních projektů souvisejících s komunitní udržitelnou energetikou. Aktivně hledat místa pro odbyt (využití) komunitně vyrobené energie, která není v daném čase a místě spotřebována v zapojených výrobnách (systém nabíjecích stanic apod.). Zajišťovat zveřejnění dat týkajících se výstupů realizovaných projektů v Datové platformě hl. města Prahy (Golemio) a za tímto účelem průběžně poskytovat spol. Operátor ICT, a.s. data týkající se výstupů realizovaných projektů a při řízení datového napojení na Datovou platformu hl. města Prahy (Golemio) a při vizualizaci dat využívat spol. Operátor ICT, a.s.
zapsáno 10. 1. 2023
Doplňková činnost
Poskytovat odborné služby zejména právního, technického a administrativního charakteru za účelem zakládání a činnosti energetických společenství Připravovat a realizovat nové projekty výroben OZE, jejichž investorem bude energetické společenství, či jakýkoliv další subjekt, s nímž organizace uzavře smluvní vztah nebo se na jejich realizaci podílet poskytováním odborných služeb zejména právního, technického a administrativního charakteru Poskytovat služby za účelem přípravy a podání žádostí o finanční podporu na založení a činnost energetického společenství či výstavbu nových výroben OZE, jejichž investorem bude energetické společenství, či jakýkoliv další subjekt, s nímž organizace uzavře smluvní vztah Poskytovat službu provozu nových výroben OZE ve vlastnictví energetického společenství (ve smyslu plnění požadavků zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon), ve znění pozdějších předpisů a další související legislativy), či jakéhokoliv dalšího subjektu, s nímž organizace uzavře smluvní vztah Uzavírat smlouvy o dodávce el. energie, smlouvy o dodávce tepelné energie a smlouvy o dodávce plynu pocházející z obnovitelných zdrojů do odběrných míst členů energetického společenství či jiných subjektů, se kterými bude mít organizace uzavřen smluvní vztah Uzavírat smlouvy o nákupu elektřiny z obnovitelných zdrojů (tzv. kontrakty PPA z angl. Power Purchase Agreements), která bude vyráběna výrobnou OZE za účelem dodávky do jiných odběrných míst, než jsou odběrná místa zřizovatele či organizace Poradenská a konzultační činnost, zpracovávání odborných studií a posudků zejména ve vztahu k realizaci nových výroben OZE mimo území hl. m. Prahy Vzdělávací, publikační a jiná obdobná činnost za účelem propagace a rozšiřování principů komunitní energetiky v jiných městech apod. (např. poskytováním zkušeností, organizací seminářů apod.)
zapsáno 10. 1. 2023

Statutární orgán - Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace

Ředitel
Ing. Jaroslav Klusák
Ambrožova, 130 00 Praha - Žižkov
Den vzniku funkce: 1. 2. 2022
Den zániku funkce: 31. 1. 2024
zapsáno 10. 1. 2023 vymazáno 27. 4. 2024
Dočasný ředitel
Mgr. Miloslav Franěk
Bulharská, 101 00 Praha - Vršovice
Den vzniku funkce: 1. 2. 2024
Dočasně pověřen řízením příspěvkové organizace do doby jmenování nového ředitele/ředitelky.
zapsáno 27. 4. 2024
Počet členů
1
zapsáno 10. 1. 2023
Způsob jednání
ředitel jedná za organizaci samostatně, přičemž za organizaci se podepisuje tak, že k napsanému či otištěnému názvu organizace připojí svůj podpis
zapsáno 10. 1. 2023

Zřizovatel - Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace

Zakladatel
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA, IČO: 00064581
Mariánské náměstí 2/2, 110 00 Praha - Staré Město
zapsáno 10. 1. 2023

Hodnocení firmy - Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace

0
-
+

Sídlo společnosti na mapě - Pražské společenství obnovitelné energie, příspěvková organizace

Sbírka listin

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Pavel Bém

Pavel Bém

psychiatr, horolezec, podnikatel a bývalý pražský primátor

-2627
-
+
Erika Eliášová

Erika Eliášová

podnikatelka v oblasti módy, ErikaFashion.cz

-61
-
+
Martin Dejdar

Martin Dejdar

herec

-2855
-
+
Milan Jančík

Milan Jančík

podnikatel, bývalý místopředseda pražské ODS a starosta Prahy 5

-2532
-
+
Jakub Ortinský

Jakub Ortinský

podnikatel, majitel J. O. Investment

-40
-
+
Simona Krainová

Simona Krainová

modelka

-2185
-
+

A tohle už jste četli?

Firmy s podobným IČO

Firmy s podobným názvem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.