Partners Financial Services
Ikona žárovky

Tyto stránky navštíví měsíčně 1 000 000 lidí. Chcete inzerci na míru? Napište nám!

Městská knihovna Žamberk, Žamberk, IČO: 72068256 - Obchodní rejstřík

Tento výpis z obchodního rejstříku obsahuje údaje o společnosti Městská knihovna Žamberk. Údaje byly staženy 29. 4. 2024 z datové služby justice.cz
dle IČO 72068256. Z důvodu ochrany osobních údajů nejsou na stránce data narození a úplné adresy fyzických osob. Kompletní výpis včetně dat narození a adres lze zobrazit po zadání IČO 72068256 na originální stránce obchodního rejstříku justice.cz.

Výpis z obchodního rejstříku

Aktuální rejstřík
Úplný rejstřík
RES Registr dotací
Datum zápisu
29. 7. 2022
Datum vzniku
1. 7. 2010
Název
Městská knihovna Žamberk
zapsáno 29. 7. 2022
Firmy na stejné adrese
Sídlo Kraj: Pardubický kraj
Okres: Ústí nad Orlicí
Obec: Žamberk
Část obce: Žamberk
Ulice: Nádražní
Adresní místo: Nádražní 743
IČO
72068256
zapsáno 29. 7. 2022
Právní forma
Příspěvková organizace
zapsáno 29. 7. 2022
Spisová značka
Pr 1720/KSHK Krajský soud v Hradci Králové
zapsáno 29. 7. 2022
Rizikovost společnosti

Kontakty - Městská knihovna Žamberk

Telefonní kontakt
465 614 663
Mobilní telefon
721 596 726
E-mailová adresa
Web stránky
Kontaktní adresa
Nádražní 743, 56401 Žamberk
Provozní doba
PO 08:00-11:00 13:00-18:00 hod.
ÚT 08:00-11:00 13:00-18:00 hod.
ST 08:00-11:00 13:00-17:00 hod.
ČT 08:00-11:00 13:00-17:00 hod.
PÁ 15:00-18:00 hod.

Poslední změny a události - Městská knihovna Žamberk

29. 7. 2022
Zapsán zakladatel Město Žamberk
29. 7. 2022
Počet členů statutárního orgánu: 1
29. 7. 2022
Zapsán člen statutárního orgánu Ing. Jana Hlaváčová, jako ředitel
29. 7. 2022
Zapsán způsob jednání: Ředitel plní úkoly vedoucího pracovníka organizace a je oprávněn jednat ve všech věcech jménem organizace. Ředitel plně odpovídá za činnost a rozvoj organizace. Ředitel stanoví vnitřní organizační strukturu organizace, organizační řád a vnitřní směrnice dle provozních potřeb a v souladu s platnými obecně závaznými právními předpisy a dále s předpisy zřizovatele. Ředitel má práva a povinnosti zaměstnavatele, vyplývající ze zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů a navazujících právních předpisů a vnitřních předpisů organizace.
29. 7. 2022
Zapsán předmět činnosti: Příspěvková organizace, tj. Městská knihovna Žamberk (dále jen ,,knihovna) je zařízením, v němž jsou způsobem zaručujícím rovný přístup všem bez rozdílu poskytovány veřejné knihovnické a informační služby, ve smyslu zákona č. 257/2001 Sb., (knihovní zákon). Knihovna je zapsána v evidenci knihoven. Knihovna se zřizuje zejména za účelem uspokojování informačních potřeb občanů a institucí využíváním knihovních a informačních fondů, včetně zdrojů přístupných prostřednictvím informačních sítí. Rozvíjí vzdělanostní a kulturní úroveň občanů. Uchovává národní kulturní dědictví. Knihovna plní v systému knihoven funkci základní knihovny a současně vykonává funkci regionální pro Místní knihovny v těchto obcích: Bohousová, Česká Rybná, České Petrovice, Dlouhoňovice, Hejnice, Helvíkovice, Kameničná, Klášterec nad Orlicí, Kunvald, Líšnice, Litice nad Orlicí, Lukavice, Pastviny. Záchlumí. Shromažďuje, eviduje, uchovává, propaguje a zpřístupňuje veřejnosti svůj knihovní fond, který získává koupí, povinným výtiskem, dary. Předmět hlavní činnosti knihovny: V rámci plnění regionálních funkcí knihovna poskytuje Místním knihovnám v regionu zejména poradenské, vzdělávací a koordinační služby, buduje a zapůjčuje výměnné soubory knihovních dokumentů a vykonává další činnosti napomáhající rozvoji knihoven a jejich veřejných knihovnických a informačních služeb. V rámci plnění funkcí základní knihovny pro město Žamberk tvoří knihovna univerzální a specializované knihovní fondy, umožňuje uživatelům přístup k veřejným datovým sítím pomocí telekomunikačních zařízení. Knihovna svůj knihovní fond eviduje a zpracovává podle platných předpisů, propaguje a zpřístupňuje jej uživatelům přímým půjčováním, prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby, bibliografické a informační činnosti, veřejným předváděním a dalšími formami. Poskytuje a zpracovává ústní, bibliografické, referenční a faktografické informace a rešerše. Při své činnosti knihovna pořizuje a využívá databáze v souladu s platným autorským zákonem. Rozvíjí vnitrostátní a mezinárodní spolupráci s knihovnami a dalšími subjekty za účelem výměny zkušeností a metod práce, vstupuje do profesních sdružení a organizací. V souladu se zákonem č. 257/2001 Sb., poskytuje knihovna své služby bezplatně, s výjimkou případů vymezených v ust. § 4 odst. 2,4 a 5 uvedeného zákona. Výše úhrady je stanovena v Knihovním řádu, který vydává vedoucí knihovny. Knihovna různými formami činnosti šíří a předává široké veřejnosti poznatky z oblasti kultury. Podílí se na zvyšování všeobecného i odborného vzdělávání občanů, na rozvoji estetické výchovy, kulturně společenských aktivit obyvatel regionu. Vytváří příležitosti pro aktivní využívání volného času, rozvoj zájmových uměleckých aktivit a neprofesionálního umění. Realizuje a podílí se na organizování soutěží, výstav, přehlídek, besed, exkurzí apod.

Všechny změny a události ve společnosti

Vizualizace obchodních vztahů a vazeb - Městská knihovna Žamberk
Více o vizualizacích

Městská knihovna Žamberk, IČO: 72068256: vizualizace vztahů osob a společností

Městská knihovna Žamberk, IČO: 72068256

Zobrazit vztahy a firmy
Předmět činnosti
Příspěvková organizace, tj. Městská knihovna Žamberk (dále jen ,,knihovna) je zařízením, v němž jsou způsobem zaručujícím rovný přístup všem bez rozdílu poskytovány veřejné knihovnické a informační služby, ve smyslu zákona č. 257/2001 Sb., (knihovní zákon). Knihovna je zapsána v evidenci knihoven. Knihovna se zřizuje zejména za účelem uspokojování informačních potřeb občanů a institucí využíváním knihovních a informačních fondů, včetně zdrojů přístupných prostřednictvím informačních sítí. Rozvíjí vzdělanostní a kulturní úroveň občanů. Uchovává národní kulturní dědictví. Knihovna plní v systému knihoven funkci základní knihovny a současně vykonává funkci regionální pro Místní knihovny v těchto obcích: Bohousová, Česká Rybná, České Petrovice, Dlouhoňovice, Hejnice, Helvíkovice, Kameničná, Klášterec nad Orlicí, Kunvald, Líšnice, Litice nad Orlicí, Lukavice, Pastviny. Záchlumí. Shromažďuje, eviduje, uchovává, propaguje a zpřístupňuje veřejnosti svůj knihovní fond, který získává koupí, povinným výtiskem, dary. Předmět hlavní činnosti knihovny: V rámci plnění regionálních funkcí knihovna poskytuje Místním knihovnám v regionu zejména poradenské, vzdělávací a koordinační služby, buduje a zapůjčuje výměnné soubory knihovních dokumentů a vykonává další činnosti napomáhající rozvoji knihoven a jejich veřejných knihovnických a informačních služeb. V rámci plnění funkcí základní knihovny pro město Žamberk tvoří knihovna univerzální a specializované knihovní fondy, umožňuje uživatelům přístup k veřejným datovým sítím pomocí telekomunikačních zařízení. Knihovna svůj knihovní fond eviduje a zpracovává podle platných předpisů, propaguje a zpřístupňuje jej uživatelům přímým půjčováním, prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby, bibliografické a informační činnosti, veřejným předváděním a dalšími formami. Poskytuje a zpracovává ústní, bibliografické, referenční a faktografické informace a rešerše. Při své činnosti knihovna pořizuje a využívá databáze v souladu s platným autorským zákonem. Rozvíjí vnitrostátní a mezinárodní spolupráci s knihovnami a dalšími subjekty za účelem výměny zkušeností a metod práce, vstupuje do profesních sdružení a organizací. V souladu se zákonem č. 257/2001 Sb., poskytuje knihovna své služby bezplatně, s výjimkou případů vymezených v ust. § 4 odst. 2,4 a 5 uvedeného zákona. Výše úhrady je stanovena v Knihovním řádu, který vydává vedoucí knihovny. Knihovna různými formami činnosti šíří a předává široké veřejnosti poznatky z oblasti kultury. Podílí se na zvyšování všeobecného i odborného vzdělávání občanů, na rozvoji estetické výchovy, kulturně společenských aktivit obyvatel regionu. Vytváří příležitosti pro aktivní využívání volného času, rozvoj zájmových uměleckých aktivit a neprofesionálního umění. Realizuje a podílí se na organizování soutěží, výstav, přehlídek, besed, exkurzí apod.
zapsáno 29. 7. 2022

Statutární orgán - Městská knihovna Žamberk

Ředitel
Ing. Jana Hlaváčová
Lipová, 564 01 Žamberk - Žamberk
Den vzniku funkce: 1. 7. 2010
zapsáno 29. 7. 2022
Počet členů
1
zapsáno 29. 7. 2022
Způsob jednání
Ředitel plní úkoly vedoucího pracovníka organizace a je oprávněn jednat ve všech věcech jménem organizace. Ředitel plně odpovídá za činnost a rozvoj organizace. Ředitel stanoví vnitřní organizační strukturu organizace, organizační řád a vnitřní směrnice dle provozních potřeb a v souladu s platnými obecně závaznými právními předpisy a dále s předpisy zřizovatele. Ředitel má práva a povinnosti zaměstnavatele, vyplývající ze zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů a navazujících právních předpisů a vnitřních předpisů organizace.
zapsáno 29. 7. 2022

Zřizovatel - Městská knihovna Žamberk

Zakladatel
Město Žamberk, IČO: 00279846
Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk - Žamberk
zapsáno 29. 7. 2022

Hodnocení firmy - Městská knihovna Žamberk

0
-
+

Sídlo společnosti na mapě - Městská knihovna Žamberk

Sbírka listin

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Roman Janoušek

Roman Janoušek

podnikatel a lobbista

-1881
-
+
Michal Horáček

Michal Horáček

hudebník, podnikatel, kandidát na prezidenta

-645
-
+
Václav Bláha

Václav Bláha

zpěvák, kytarista, frotman kapely Divoký Bill

1610
-
+
Pavel Novotný

Pavel Novotný

starosta

-3119
-
+
Karel Janeček

Karel Janeček

miliardář, bojovník s korupcí

475
-
+
Ivan Hecko

Ivan Hecko

podnikatel, manžel Evy Perkausové

-323
-
+

A tohle už jste četli?

Firmy s podobným IČO

Firmy s podobným názvem