Partners Financial Services

Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace, IČO: 00098574 - Poslední změny a události

Pouze Zapsáno
Obchodní rejstřík
25. 9. 2019
Změna adresy: člen statutárního orgánu Tomáš Vitásek
3. 6. 2014
Zapsán člen statutárního orgánu Tomáš Vitásek, jako ředitel
3. 6. 2014
Vymazán člen statutárního orgánu Milan Půček
30. 1. 2014
Zapsán zakladatel Zlínský kraj
30. 1. 2014
Vymazán zakladatel Zlínský kraj
30. 1. 2014
Změna adresy: člen statutárního orgánu Milan Půček
30. 1. 2014
Zapsán způsob jednání: Jménem organizace jedná ředitel samostatně jako statutární orgán nebo jiný zaměstnanec organizace jako jím pověřený zástupce.
30. 1. 2014
Vymazán způsob jednání: Způsob jednání statutárního orgánu: Jménem organizace jedná ředitel samostatně jako statutární orgán nebo jiný zaměstnanec organizace jako jím pověřený zástupce.
30. 1. 2014
Změna sídla z Horní náměstí 2, 755 01 Vsetín na Horní náměstí 2, 755 01 Vsetín - Vsetín
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 9. Provozuje a doplňuje fotoarchívy ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí, snímky nebo jejich analogové či digitální kopie vypůjčuje právnickým i fyzickým osobám za podmínek daných badatelským řádem a zákonem č. 121/2000 Sb., autorský zákon, ve znění pozdějších předpisů. Za tyto služby může požadovat úhradu. Provozuje konzervátorskou a preparátorskou dílnu, fotolaboratoř a videopracoviště. Organizace pořizuje a využívá databáze (dle zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon, ve znění pozdějších předpisů). Svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také pomocí elektronických a informačních technologií. Každoročně zpracovává informace o činnosti ve výroční zprávě, kterou zveřejní v informačním systému s dálkovým přístupem.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 8. Organizace vykonává činnost v oblasti ekologické výchovy, vzdělání a osvěty.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 7. Na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, provádí archeologické výzkumy.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 6. Vydává a veřejně šíří periodické (z.č. 46/2000 Sb.) a neperiodické (z.č. 37/1995 Sb.) publikace, propagační materiály a jiné drobné tisky, zhotovuje fotokopie sbírkových předmětů a jiného badatelského materiálu.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 5. Organizace provádí odborná astronomická pozorování, zpracovává a vyhodnocuje jejich výsledky a předává je našim i zahraničním spolupracujícím institucím pro odborný výzkum. Pravidelně zabezpečuje meteorologická měření, registruje a statisticky zpracovává bleskové výboje. Potřebné údaje, informace a odborná vyjádření poskytuje za podmínek stanovených právními předpisy veřejnosti a organizacím.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 4. Provádí vědecký výzkum a další odborné aktivity v oborech přírodních, technických a společenských věd. Provádí popularizaci, propagaci a medializaci vědy a techniky. Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.) V oblasti přírodních věd provádí na vyžádání orgánů státní ochrany přírody, samosprávy i státní správy, výzkumných pracovišť, vysokých škol a dalších subjektů průzkumy a výzkumy chráněných a ohrožených částí přírody za úhradu nákladů.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 3. Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Provádí zejména: - Podává žádosti o zapsání sbírek do Centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu. - Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav (se stanovenou návštěvní dobou), vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími výchovnými a popularizačními aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, zejména dětem a mládeži, rodinám s dětmi, seniorům a handicapovaným občanům. - Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona. Obdobně přijímá výpůjčku od jiných subjektů, vystavuje originály a rozmnoženiny děl. - Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a badatelským řádem, který vydává.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 2. Organizace spravuje veřejně přístupné základní knihovny se specializovanými fondy (odbornými knihovnami) ve smyslu § 3 odst. 1 písm. c) zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 12. Může přijímat dary a příspěvky od právnických nebo fyzických osob, případně vstupovat do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti. V oborech své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 11. Vykonává činnosti vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a diapozitivů. Krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné části zařízení, včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 10. Organizace ve vztahu k předmětu své činnosti pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami pro širokou veřejnost, zejména pro děti, mládež a rodiny s dětmi, pro školská zařízení, pro zájmová sdružení dětí a mládeže a další organizace: - Odborné konference, sympózia a semináře, výstavy. - Akce a programy k popularizaci, propagaci a medializaci vědy a techniky. - Kulturní, vzdělávací, osvětové, výukové akce a programy. Provádí přednáškovou a další vzdělávací činnost. Vytváří zázemí pro mimoškolní činnost dětí a mládeže. - Astronomická pozorování. Podle potřeby může organizovat pro mládež v areálu hvězdárny letní tábory a astronomická soustředění, doplněná přednáškami a pozorováními.
16. 7. 2010
Zapsán předmět činnosti: 1. Organizace shromažďuje sbírky přírodnin i sbírky ze všech oborů lidské činnosti včetně hmotných dokladů vývoje průmyslu, vědy a techniky české i zahraniční provenience, se zvláštním zaměřením na dokumentaci regionu Valašsko. Sbírky vytváří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti v oborech přírodních, technických a společenských věd. V případě potřeby vytváří specializované sbírky věnované vědě a technice, udržitelnému rozvoji.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 9. Provozuje a doplňuje fotoarchívy obou odborných oddělení ve Vsetíně a ve Valašské Meziříčí, snímky nebo jejich analogové či digitální kopie vypůjčuje právnickým i fyzickým osobám za podmínek daných badatelským řádem a dle zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a o právech souvisejících s právem autorským, ve znění pozdějších předpisů. Za tyto služby může požadovat úhradu. Provozuje konzervátorskou a preparátorskou dílnu, fotolaboratoř a videopracoviště.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 8. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů a popřípadě i badatelským řádem, který vydává.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 7. Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, v případě kulturních památek a národních kulturních památek ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Obdobně přijímá výpůjčku od jiných subjektů, vystavuje originály a rozmnoženiny děl.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 6. Vydává a veřejně šíří periodické (z.č. 46/2000 Sb.) a neperiodické (z.č. 37/1995 Sb.) publikace.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 5. Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav ( se stanovenou návštěvní dobou ), vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 4. Provádí vědecký výzkum v oborech své působnosti.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 3. Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podává žádosti o zapsání sbírek do Centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 24. Organizace vykonává činnost v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 23. Výsledky své činnosti, včetně dalších odborných aktivit, prezentuje pomocí elektronických a informačních technologií. Vytváří a pravidelně aktualizuje vlastní webové stránky. Vypůjčuje pro členy kroužků, sekcí a zájemce z řad veřejnosti odborné knihy nebo časopisy z knihovny z hvězdárny. Poskytuje odborné informace veřejným i soukromým institucím a metodickou pomoc studentům středních i vysokých škol při zpracovávání ročníkových, seminárních nebo dipomových prací z oblasti astronomie a příbuzných přírodovědných oborů.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 22. Vytváři zázemí pro mimoškolní činnost mládeže v astronomických kroužcích a odborných sekcích, poskytuje jim odbornou a metodickou pomoc, umožňuje aktivním členům kroužků a sekcí podílet se na odborných programech hvězdárny.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 21. Provádí na hvězdárně i mimo ni astronomická pozorování pro širokou veřejnost, školská zařízení, zájmová sdružení dětí a mládeže a další organizace. Podle potřeby organizuje pro mládež v areálu hvězdárny letní tábory a astronomická soustředění, doplněná přednáškami a pozorováními.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 20. Pravidelně zabezpečuje meteorologická měření, registruje a statisticky zpracovává bleskové výboje. Potřebné údaje, informace a odborná vyjádření poskytuje veřejnosti a organizacím.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 19. Provádí odborná astronomická pozorování, zpracovává a vyhodnocuje jejich výsledky a předává je našim i zahraničním spolupracujícím institucím pro odborný výzkum.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 18. V oblasti přírodních věd provádí na vyžádání orgánů státní ochrany přírody, samosprávy i státní správy průzkumy a výzkumy chráněných a ohrožených částí přírody za úhradu vynaložených nákladů.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 17. Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům, zejména na území svého badatelského zájmu (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.)
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 16. Vykonává činnosti vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a diapozitivů.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 15. Bezúplatně zhotovuje tiskové rozmnoženiny děl pro osobní potřebu a v souvislosti s poskytováním knihovnických služeb.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 14. Muzeum pořizuje a využívá databáze (dle zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a o právech souvisejících s právem autorským, ve znění pozdějších předpisů). Svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také formou elektronickcýh médií. Každoročně zpracovává informace o činnosti ve výroční zprávě, kterou podle § 10a odst. 2 písm. c) zákona 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů zveřejní v tisku nebo v informačním systému s dálkovým přístupem.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 13. V oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 12. Může přijímat dary a příspěvky od právnických nebo fyzických osob, případně vstupovat do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 11. Pořádá kulturní a vzdělávací programy vyplývající z předmětu činnosti. Provádí přednáškovou a další vzdělávací činnost, včetně veřejného převedení audiovizuálních děl.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 10. Pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference, sympózia a semináře, vztahující se k předmětu činnosti a výstavy vypůjčených sbírkových předmětů.
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 2. Muzeum spravuje veřejně přístupné základní knihovny ve Vsetíně a Valašském Meziříčí se specializovanými fondy (odbornými knihovnami).
16. 7. 2010
Vymazán předmět činnosti: 1. Organizace shromažďuje sbírky přírodnin i sbírky ze všech oborů lidské činnosti české i zahraniční provenience, se zvláštním zaměřením na dokumentaci regionu Valašsko. Sbírky vytváří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti.
27. 2. 2010
Zapsán předmět činnosti: 9. Provozuje a doplňuje fotoarchívy obou odborných oddělení ve Vsetíně a ve Valašské Meziříčí, snímky nebo jejich analogové či digitální kopie vypůjčuje právnickým i fyzickým osobám za podmínek daných badatelským řádem a dle zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a o právech souvisejících s právem autorským, ve znění pozdějších předpisů. Za tyto služby může požadovat úhradu. Provozuje konzervátorskou a preparátorskou dílnu, fotolaboratoř a videopracoviště.
27. 2. 2010
Zapsán předmět činnosti: 8. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů a popřípadě i badatelským řádem, který vydává.
27. 2. 2010
Zapsán předmět činnosti: 7. Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, v případě kulturních památek a národních kulturních památek ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Obdobně přijímá výpůjčku od jiných subjektů, vystavuje originály a rozmnoženiny děl.
27. 2. 2010
Zapsán předmět činnosti: 6. Vydává a veřejně šíří periodické (z.č. 46/2000 Sb.) a neperiodické (z.č. 37/1995 Sb.) publikace.
27. 2. 2010
Zapsán předmět činnosti: 5. Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav ( se stanovenou návštěvní dobou ), vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům.
1/3

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Juraj Lelkes

Juraj Lelkes

podnikatel

-27
-
+
Tomáš Břínek

Tomáš Břínek

výtvarník, TMBK

-763
-
+
Helena Vondráčková

Helena Vondráčková

zpěvačka

-2842
-
+
Petros Michopulos

Petros Michopulos

spoluautor nejpopulárnějšího českého podcastu o politice

-20
-
+
Jakub Štáfek

Jakub Štáfek

herec

3848
-
+
Marek Kaleta

Marek Kaleta

motivační rapper

-89
-
+

A tohle už jste četli?

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.