Partners Financial Services

Městské muzeum a galerie Mariánské Lázně, příspěvková organizace, IČO: 00368997 - Poslední změny a události

Pouze Zapsáno
Obchodní rejstřík
22. 10. 2020
Zapsán zakladatel Město Mariánské Lázně
22. 10. 2020
Zapsán člen statutárního orgánu Ing. Jaromír Bartoš, jako ředitel
22. 10. 2020
Počet členů statutárního orgánu: 1
22. 10. 2020
Zapsán způsob jednání: Ředitel plní úkoly vedoucího organizace a je oprávněn jednat jménem organizace samostatně ve všech úkonech.
22. 10. 2020
Zapsán předmět činnosti: 1. Hlavním účelem činnosti organizace je: a) činnost muzea a galerie ve smyslu platných ustanovení zákona č. 122/2000 Sb. o ochraně sbírek muzejní povahy, b) vedení základní knihovny se specializovaným fondem ve smyslu zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb. 2. Hlavní činnost: a) muzeum vykonává sbírkotvornou činnost, tím, že získává a shromažďuje lidské výtvory a přírodniny pro vědecké a studijní účely, zkoumá prostředí, z něhož jsou získávány, b) vytváří sbírky, které trvale uchovává, eviduje a odborně zpracovává, umožňuje způsobem zaručujícím rovný přístup všem bez rozdílu jejich využívání a zpřístupňování poskytováním vybraných veřejných služeb, přičemž účelem těchto činností není zpravidla dosažení zisku, c) konzultační, poradenská a informační v oborech své působnosti, d) poskytování standardizovaných veřejných služeb dle zákona č. 122/2000 Sb. zákona o ochraně sbírek muzejní povahy, e) rozšiřování výsledků své činnosti v periodických i neperiodických publikacích vydávaných vlastním nákladem či prostřednictvím jiných subjektů, včetně vzájemného poskytování a výměny publikací, f) tvoří v souladu se svou působností dlouhodobé i krátkodobé expozice a výstavy, organizuje a pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými muzei nebo dalšími subjekty krátkodobé i dlouhodobé tematické výstavy v České republice i v zahraničí, g) zajišťuje na vyžádání odborné podklady pro propagační tisky zřizovatele, potřebné historické údaje, prohlídku expozic a průvodcovskou činnost pro hosty zřizovatele, h) zajišťuje vedení a uložení kroniky po dobu jejího zpracování a dále vyhotovení zápisu pro kroniku města ve smyslu zákona č. 132/2006 Sb. o kronikách obcí, ve znění pozdějších předpisů, i) ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb. o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů zajišťuje zapsání sbírek do centrální evidence sbírek. 3. Vymezení hlavní činnosti: a) území, z něhož muzeum převážně získává sbírkové předměty, je vymezeno přílohou č. 1 zřizovací listiny, b) obory působnosti muzea jsou především historie území od 2. pol. 18. století se zřetelem na vývoj Mariánských Lázní, dále pak činnost v oborech přírodovědných c) vypracovává odborné posudky, rešerše, expertizy v oborech své působnosti.
23. 4. 1980
Vznik společnosti Městské muzeum a galerie Mariánské Lázně, příspěvková organizace

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický

fotbalista

3074
-
+
Richard Krajčo

Richard Krajčo

zpěvák

819
-
+
Vladimír Šmicer

Vladimír Šmicer

fotbalista

3541
-
+
Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík

místopředseda představenstav CEFC, bývalý ministr obrany

1377
-
+
Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

kuchař

-1591
-
+
Václav Tomanec

Václav Tomanec

podnikatel

-13
-
+

A tohle už jste četli?

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.