Partners Financial Services
Ikona žárovky

Tyto stránky navštíví měsíčně 1 000 000 lidí. Chcete inzerci na míru? Napište nám!

CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s., Praha, IČO: 21248524 - Obchodní rejstřík

Tento výpis z obchodního rejstříku obsahuje údaje o společnosti CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.. Údaje byly staženy 2. 5. 2024 z datové služby justice.cz
dle IČO 21248524. Z důvodu ochrany osobních údajů nejsou na stránce data narození a úplné adresy fyzických osob. Kompletní výpis včetně dat narození a adres lze zobrazit po zadání IČO 21248524 na originální stránce obchodního rejstříku justice.cz.

Výpis z obchodního rejstříku

Aktuální rejstřík
Úplný rejstřík
RES
Datum vzniku a zápisu
15. 2. 2024
Název
CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.
zapsáno 15. 2. 2024
Firmy na stejné adrese
Sídlo Kraj: Hlavní město Praha
Okres: Hlavní město Praha
Obec: Praha
Část obce: Dejvice
Ulice: Generála Píky
Adresní místo: Generála Píky 590/8
IČO
21248524
zapsáno 15. 2. 2024
Právní forma
Spolek
zapsáno 15. 2. 2024
Spisová značka
L 78782/MSPH Městský soud v Praze
zapsáno 15. 2. 2024
Účel
CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s. je samosprávná, dobrovolná, nepolitická a nezisková organizace založená za účelem sdružování a naplňování společného zájmu jejích členů zabývajících se zájmem o rozvoj občanské společnosti a poskytování obecně a veřejně prospěšné činnosti, zejména v oblasti dodržování lidských a občanských práv v oblasti přístupu k nezávislým a svobodným informacím a jejich svobodného šíření. Poslání spolku je zejména: Podpora rozvoje občanské společnosti prostřednictvím zvyšování obecného povědomí společnosti o jejích sociálních a politických lidských právech, poskytování pomoci a poradenství. Podpora nezávislé a svobodné žurnalistiky, literární tvorby, dramatické tvorby a filmové tvorby. Podpora činnosti dalších fyzických a právnických osob působících v oblastech stejných jako je poslání spolku, kooperace s jinými organizacemi na úrovni národní i mezinárodní. Podpora, výpomoc a výměny informací v oblasti dodržování lidských a občanských práv v oblasti přístupu k nezávislým a svobodným informacím a jejich šíření. Realizace vlastních či partnerských společenských, vzdělávacích a kulturních aktivit pro podporu poslání spolku.
zapsáno 15. 2. 2024
Název nejvyššího orgánu
Členská schůze
zapsáno 15. 2. 2024
Rizikovost společnosti

Poslední změny a události - CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.

19. 2. 2024
Zapsán skutečný majitel Jakub Ejem, jako přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 4 zákona č. 3. 7/2. 02. 1. sb.
15. 2. 2024
Zapsán člen statutárního orgánu Jakub Ejem, jako předseda
15. 2. 2024
Počet členů statutárního orgánu: 1
15. 2. 2024
Zapsán způsob jednání: Předseda spolek zastupuje a jedná za spolek ve všech věcech samostatně.
15. 2. 2024
Zapsán předmět činnosti: Podpora a realizace vlastních či partnerských aktivit podporujících ochranu a dodržování občanských a lidských práv, pořádání vzdělávacích akcí, organizování setkávání a jiné související kulturně-společenské aktivity. Poradenství, ochrana a pomoc osobám ohroženým za jejich činnost v oblasti podpory přístupu k nezávislým a svobodným informacím. Tvorba, vydávání a distribuce informačních a edukativních materiálů podporujících poslání spolku, určených zejména pro laickou veřejnost, děti a mládež, cizince či národnostní menšiny. Pořádání samostatně i ve spolupráci s dalšími osobami přehlídek, soutěží, festivalů, besed, uměleckých dílen, stáží, seminářů, výstav a sympozií pro členy spolku a laickou i odbornou veřejnost. Sledování a průběžné vyhodnocování legislativního prostřední v oblasti přístupu k nezávislým a svobodným informacím a jejich šíření, podávání podnětů příslušným orgánům státní moci a správy směřující k podpoře svého poslání a svých cílů. Spolupráce se státními orgány, jakož i orgány místní správy a samosprávy, se školami a vzdělávacími institucemi na všech stupních a dalšími institucemi a organizacemi státního i nestátního sektoru, s neziskovou i podnikatelskou sférou, z České republiky i ze zahraničí, které mohou napomáhat realizaci poslání a cíle spolku. Zájem o všestranné znalosti svých členů a jejich mravní zásady, zřízení a provoz nezávislého internetového portálu určeného pro členy spolku jako zdroj informací a fórum pro výměnu znalostí a zkušeností. Aktivní vyhledávání a potírání dezinformací a cenzury. Účast ve správních a jiných řízeních, ve kterých mohou být dotčeny zájmy občanů tím, že o těchto řízeních a důsledcích pro jejich práva nejsou náležitě a v odpovídajícím rozsahu informováni. Činnost pro zachycení a uchování kulturního dědictví souvisejícího s osobnostmi působícími v oblasti přístupu k nezávislým a svobodným informacím. Propagace svých idejí v hromadných sdělovacích prostředcích a na sociálních sítích. Získávání podpory a dary od jiných právnických a fyzických osob, jakož i příspěvky, dotace a granty od orgánů státu, obcí či Evropské unie. Obstarávání příjmů z členských příspěvků, literární, filmové a propagační činností, sponzoringu a reklam.

Všechny změny a události ve společnosti

Vizualizace obchodních vztahů a vazeb - CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.
Více o vizualizacích

CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s., IČO: 21248524: vizualizace vztahů osob a společností

CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s., IČO: 21248524

Zobrazit vztahy a firmy
Předmět činnosti
Podpora a realizace vlastních či partnerských aktivit podporujících ochranu a dodržování občanských a lidských práv, pořádání vzdělávacích akcí, organizování setkávání a jiné související kulturně-společenské aktivity. Poradenství, ochrana a pomoc osobám ohroženým za jejich činnost v oblasti podpory přístupu k nezávislým a svobodným informacím. Tvorba, vydávání a distribuce informačních a edukativních materiálů podporujících poslání spolku, určených zejména pro laickou veřejnost, děti a mládež, cizince či národnostní menšiny. Pořádání samostatně i ve spolupráci s dalšími osobami přehlídek, soutěží, festivalů, besed, uměleckých dílen, stáží, seminářů, výstav a sympozií pro členy spolku a laickou i odbornou veřejnost. Sledování a průběžné vyhodnocování legislativního prostřední v oblasti přístupu k nezávislým a svobodným informacím a jejich šíření, podávání podnětů příslušným orgánům státní moci a správy směřující k podpoře svého poslání a svých cílů. Spolupráce se státními orgány, jakož i orgány místní správy a samosprávy, se školami a vzdělávacími institucemi na všech stupních a dalšími institucemi a organizacemi státního i nestátního sektoru, s neziskovou i podnikatelskou sférou, z České republiky i ze zahraničí, které mohou napomáhat realizaci poslání a cíle spolku. Zájem o všestranné znalosti svých členů a jejich mravní zásady, zřízení a provoz nezávislého internetového portálu určeného pro členy spolku jako zdroj informací a fórum pro výměnu znalostí a zkušeností. Aktivní vyhledávání a potírání dezinformací a cenzury. Účast ve správních a jiných řízeních, ve kterých mohou být dotčeny zájmy občanů tím, že o těchto řízeních a důsledcích pro jejich práva nejsou náležitě a v odpovídajícím rozsahu informováni. Činnost pro zachycení a uchování kulturního dědictví souvisejícího s osobnostmi působícími v oblasti přístupu k nezávislým a svobodným informacím. Propagace svých idejí v hromadných sdělovacích prostředcích a na sociálních sítích. Získávání podpory a dary od jiných právnických a fyzických osob, jakož i příspěvky, dotace a granty od orgánů státu, obcí či Evropské unie. Obstarávání příjmů z členských příspěvků, literární, filmové a propagační činností, sponzoringu a reklam.
zapsáno 15. 2. 2024
Předmět vedlejší hospodářské činnosti
Účelné využití majetku spolku, zejména pronájem a půjčovaní nevyužitého majetku spolku či jiné efektivní využití hmotného a nehmotného majetku či jiných hodnot vlastněných spolkem. Prodej již nevyužívaného či nepotřebného majetku spolku. Vývoj, tvorba, výroba a distribuce audiovizuálních děl, tiskovin a výrobků souvisejících s posláním a idejemi spolku. Příjem z provozu internetové prezentace spolku, zejména poskytnutí reklamního prostoru. Zisk z hospodářské činnosti spolku lze použít pouze pro spolkovou činnost, propagaci spolku, nákup majetku pro přímé potřeby spolku a jiného vybavení spolku pro provoz a správu spolku.
zapsáno 15. 2. 2024

Předseda - CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.

Předseda
Jakub Ejem
Cvokařská, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem - Starý Rožmitál
Den vzniku funkce: 15. 2. 2024
zapsáno 15. 2. 2024
Počet členů
1
zapsáno 15. 2. 2024
Způsob jednání
Předseda spolek zastupuje a jedná za spolek ve všech věcech samostatně.
zapsáno 15. 2. 2024

Skuteční majitelé - CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.

Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 Sb.
Jakub Ejem
Cvokařská, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem - Starý Rožmitál
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Jiná skutečnost.
Pozice člena statutárního orgánu, obdobná pozice nebo zástupce člena.
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 15. 2. 2024
zapsáno 19. 2. 2024

Hodnocení firmy - CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.

0
-
+

Sídlo společnosti na mapě - CHARTA LIDSKÝCH PRÁV z.s.

Sbírka listin

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Milan Hnilička

Milan Hnilička

hokejový brankář, olympijský vítěz, poslanec

459
-
+
Pavel Tykač

Pavel Tykač

podnikatel, jeden z nejbohatších Čechů

-1576
-
+
Helena Vondráčková

Helena Vondráčková

zpěvačka

-943
-
+
Martina Plézelová

Martina Plézelová

manželka Jaroslava Faltýnka

-1
-
+
Andrej Babiš

Andrej Babiš

podnikatel, majitel holdingu Agrofert a jeden z nejbohatších Čechů

8841
-
+
Václav Bláha

Václav Bláha

zpěvák, kytarista, frotman kapely Divoký Bill

1686
-
+

A tohle už jste četli?

Firmy s podobným IČO

Firmy s podobným názvem