Partners Financial Services

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, příspěvková organizace, IČO: 00089982 - Poslední změny a události

Pouze Zapsáno
Obchodní rejstřík
14. 9. 2018
Změna adresy: člen statutárního orgánu Mgr. Pavel Hrubec, MBA
11. 7. 2014
Zapsán člen statutárního orgánu Mgr. Pavel Hrubec, MBA, jako ředitel
11. 7. 2014
Vymazán člen statutárního orgánu PhDr. Antonín Sobek
22. 2. 2014
Zapsán předmět činnosti: 7. Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, v případě kulturních památek a národních kulturních památek ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Obdobně přijímá zápůjčku od jiných subjektů. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů a badatelským řádem, který vydává.
22. 2. 2014
Zapsán předmět činnosti: 3. Muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovanými fondy. odbornou knihovnu a historický knižní fond (sbírkový) ve smyslu § 2, písm. e) zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů, a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
22. 2. 2014
Zapsán předmět činnosti: 2. Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podává žádosti o zapsání sbírek do Centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu a poskytuje standardizované veřejné služby vymezené § 10a).
22. 2. 2014
Vymazán předmět činnosti: 7. Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, v případě kulturních památek a národních kulturních památek ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Obdobně přijímá zápůjčku od jiných subjektů. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů a badatelským řádem, který vydává.
22. 2. 2014
Vymazán předmět činnosti: 3. Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podává žádosti o zapsání sbírek do Centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu.
22. 2. 2014
Vymazán předmět činnosti: 2. Muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovanými fondy (odbornou knihovnu a historický knižní fond /sbírkový/ ve smyslu § 2, písm. e) zákona č. 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů, a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
18. 9. 2013
Změna sídla z Soudní 1, 762 57 Zlín na Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín - Zlín
18. 9. 2013
Vymazán předmět podnikání: Hostinská činnost
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 9. Pořádá kulturní, výchovné a vzdělávací akce a programy vyplývající z hlavního účelu zřízení organizace (zejm. hudební, divadelní, literární, filmové a multimediální). Provádí přednáškovou a vzdělávací činnost. Pořádá veřejné produkce, jimiž jsou prezentována literární, dramatická, hudební, folklorní a jiná autorská díla.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 8. Pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference, sympózia, semináře, výstavy, případně další akce vztahující se k předmětu činnosti. Provádí odbornou přepravu exponátů na místa jejich výstavní realizace.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 7. Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, v případě kulturních památek a národních kulturních památek ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Obdobně přijímá zápůjčku od jiných subjektů. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů a badatelským řádem, který vydává.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 6. Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav, vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými nejširší veřejnosti, zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům. Vydává a veřejně šíří periodické (zákon č. 46/2000 Sb.) a neperiodické (zákon č. 37/1995 Sb.) publikace.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 5. Na základě povolení Ministerstva kultury ČSR ze dne 30. 5. 1988 a dohody o rozsahu a podmínkách provádění archeologických výzkumů mezi Akademií věd České republiky na základě § 21 odst. 2 zákona č. 20/1987 Sb. o státní památkové péči, v platném znění je Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně oprávněno provádět archeologické výzkumy na území regionu jihovýchodní Moravy. Provádí kontrolu archeologických nalezišť a upozorňuje příslušné orgány památkové péče na jejich ohrožení, na žádost státních orgánů památkové péče zpracovává vyjádření k investičním akcím za úhradu nákladů.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 4. Provádí základní i aplikovaný výzkum a další odborné aktivity v oborech přírodních, technických a společenských věd. Šíří jejich výsledky prostřednictvím výuky (vzdělávacích, osvětových a výukových akcí a programů), publikování nebo převodu technologií. veškerý rozdíl mezi výnosy a vynaloženými náklady je zpětně investován do těchto činností nebo šíření jejich výsledků. Umožňuje rovný přístup všem bez rozdílu k využívání a zpřístupňovánívýsledků své činnosti (s výjimkou neposkytování některých informací v zájmu ochrany archeologických nalezišť a dále při možném uplatňování autorského zákona u dosud nepublikovaných výsledků výzkumné či vědecké činnosti) a svých služeb, přičemž účelem těchto činností není dosažení zisku. Žádné subjekty nemají žádný přednostní přístup k výzkumným kapacitám organizace nebo k výsledkům výzkumu vytvořeným organizací. Provádí popularizaci, propagaci a medializaci vědy a techniky. Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.). V oblasti přírodních věd provádí na vyžádání orgánů státní ochrany přírody, samosprávy i státní správy, výzkumných pracovišť, vysokých škol a dalších subjektů průzkumy a výzkumy chráněných a ohrožených částí přírody za úhradu nákladů.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 3. Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podává žádosti o zapsání sbírek do Centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 2. Muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovanými fondy (odbornou knihovnu a historický knižní fond /sbírkový/ ve smyslu § 2, písm. e) zákona č. 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů, a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 14. Svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také formou elektronických médií. K tomuto účelu pořizuje, vytěžuje a zužitkovává databáze. Každoročně zpracovává informace o činnosti ve výroční zprávě, kterou podle §10a odst. 2 písm. c) zákona 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů zveřejňuje v tisku nebo v informačním systému s dálkovým přístupem.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 13. Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům, zejména na území svého badatelského zájmu (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.), zvláště pak vlastníkům a správcům sbírek zapsaných do Centrální evidence sbírek.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 12. Vykonává činnosti vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Umožňuje fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a diapozitivů. Krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné zařízení, včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 11. V oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 10. Může vstupovat do profesních sdružení za účelem koordinace odborné a vzdělávací činnosti.
18. 9. 2013
Zapsán předmět činnosti: 1. Organizace shromažďuje sbírky přírodnin i sbírky ze všech oborů lidské činnosti české i zahraniční provenience, se zvláštním zaměřením na dokumentaci regionu Zlínsko. Sbírky vytváří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti ve vědních oborech botanika, zoologie, geologie, etnografie, archeologie, historie. Vytváří specializované sbírky věnované obuvnictví, cestovatelství a orientačnímu běhu.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 9. Pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference, sympózia a semináře, vztahující se k předmětu činnosti, a výstavy vypůjčených souborů sbírkových předmětů. Provádí odbornou přepravu exponátů na místa jejich výstavní realizace.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 8. Zapůjčené sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání nebo konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 Sb. Obdobně přijímá zápůjčky od jiných subjektů. Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., a badatelským řádem, který sama vydává.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 7. Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav, vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, sociálně pak dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům. Vydává a veřejně šíří periodické (z.č. 46/2000 Sb.,) a neperiodické (z.č. 37/95 Sb.) publikace.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 6. Provádí vědecký výzkum v oborech své působnosti.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 5. Sbírkové předměty odborně zpracovává a získává z nich poznatky o přírodě i společnosti a prezentuje je prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 4. Ke sbírkovým předmětům pořizuje co nejkompletnější odbornou dokumentaci písemnou a podle potřeby i jinými dostupnými záznamovými prostředky (fotografie, film, audio či video záznam atp.).
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 3. Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000, o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 2. Muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovanými fondy (odbornou knihovnu a historický knižní fond /sbírkový/ ve smyslu § 3, odst. c zákona č. 257/2001 Sb. Spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 16. Na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona 20/1987 provádí archeologické výzkumy.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 15. Svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také formou elektronických prostředků. K tomuto účelu pořizuje, vytěžuje a zužitkovává databáze.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 14. Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům, zejména na území svého badatelského zájmu (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.), zvláště pak vlastníkům sbírek zapsaných do centrální evidence ve smyslu zákona 122/2000 Sb., a kronikářům v regionu.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 13. Vykonává činnost vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Vybírá poplatky za fotografování, filmování, a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a diapozitivů. Krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné zařízení, včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 12. V oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 11. Vstupuje do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 10. Pořádá kulturní a vzdělávací programy vyplývající z předmětu činnosti (hudební, divadelní, literární, filmové a multimediální). Pořádá přednáškovou a vzdělávací činnost, včetně pořádání folklorních vystoupení a dalších způsobů veřejného předvídění autorských děl.
18. 9. 2013
Vymazán předmět činnosti: 1. Organizace shromažďuje sbírky přírodnin i sbírky ze všech oborů lidské činnosti české i zahraniční provenience, se zvláštním zaměřením na dokumentaci regionu Zlínsko. Sbírky vytváří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti ve vědních oborech botanika, zoologie, geologie, národopis, archeologie, historie. Vytváří specializované sbírky věnované obuvnictví a cestovatelství.
1. 9. 2010
Vymazán předmět podnikání: Specializovaný maloobchod
1. 9. 2010
Vymazán předmět podnikání: Reklamní činnost a marketing
1. 9. 2010
Vymazán předmět podnikání: Pořádání výstav, veletrhů, přehlídek a jiných odborných akcí
1. 9. 2010
Vymazán předmět podnikání: Opravy a údržba předmětů kulturní povahy ( s výjimkou restaurování děl z oboru výtvarných umění, které nejsou kulturními památkami, ale jsou uložena ve sbírkách muzejí a galerií, nebo se jedná o předměty kulturní hodnoty a s výjimkou obnovy kulturních památek nebo jejích součástí, které jsou díly výtvarných umění nebo uměleckořemeslnými pracemi)
1. 9. 2010
Vymazán předmět podnikání: Maloobchodní prodej a pronájem zvukových a zvukově obrazových záznamů a jejich nenahraných nosičů
1. 9. 2010
Vymazán předmět podnikání: Maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny
1. 9. 2010
Zapsán předmět činnosti: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
30. 8. 2010
Zapsán člen statutárního orgánu PhDr. Antonín Sobek, jako ředitel
30. 8. 2010
Vymazán člen statutárního orgánu PhDr. Ivan Plánka
1/2

Peníze.cz zobrazuje pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimojiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uváděná data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Celebrity v rejstříku

Lucie Borhyová

Lucie Borhyová

moderátorka

-3284
-
+
Jakub Ortinský

Jakub Ortinský

podnikatel, majitel J. O. Investment

-41
-
+
Libor Bouček

Libor Bouček

moderátor

-2596
-
+
Leonard Lekaj

Leonard Lekaj

podnikatel, přítel Moniky Bagárové

-987
-
+
Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

kuchař

-1736
-
+
Jakub Štáfek

Jakub Štáfek

herec

3863
-
+

A tohle už jste četli?

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.